Търси в сайта...

Pavell & Venci Venc’ празнуват 10 години на сцена с клубен концерт

На 31 март най-емблематичното хип-хоп дуо у нас Павел и Венци Венц ще се качат на сцената на Sofia Live Club, за да отпразнуват своята 10-годишнина.
 
След близо двегодишна пауза, в която публиката предположи, че дуетът се е разделил, момчетата правят рязък завой в творчеството си и създават съвсем различна и еволюирала музика от тази, която почитателите им познават. Двете нови парчета, с които Павел и Венци Венц категорично заявиха, че още творят заедно, излязоха в началото на 2023, събудиха позаспалите фенове и се качиха в музикалните класации часове след пускането им в публичното пространство. 
 
"Ако ти липсвам" излезе в края на януари, а под видеото в различните платформи заваляха стотици щастливи коментари по повод завръщането на Павел и Венци. Дуетът не просто създава нова страхотна песен и аранжимент, но и визуално изпраща музиката си "на друга планета". Клипът напомня на филмовия шедьовър "Дюн" и е първият в България, който залага на body language (езика на тялото) за изпяването на песента, тъй като Павел и Венци свалят маските чак в края на парчето. 
 
"Призрак" е втората песен, която се появи точно на 3 март и шашна феновете с избора на муза - красивата Диляна Попова. Павел нарича парчето и клипът към него "семпла красота" и го определя като може би най-емоционалния им проект до момента. Песента е била написана в периода между края на пандемията и началото на войната в Украйна, когато Павел и Венци се замислят дали ще могат да продължат да практикуват само и изцяло професията на артист-изпълнител или ще трябва да се преориентират. "Представих си живота без музика - всичко, което би останало от мен в такъв живот, е призрак", споделя Павел Николов. 
 
За концерта, с който дуото ще отпразнува 10 години на сцена, Павел и Венци Венц са поканили изцяло дамска банда - Рая Христова (клавири), Ева Вергилова (китара) и Сара Чакърова (барабани). Заедно с тях Павел и Венци подготвят аранжименти на някои от най-разпознаваемите им песни, както и на най-новите, които ще изпълнят на живо в Sofia Live Club на 31 март. Билети на цена от 30 лева са вече в продажба в мрежата на Eventim.
 
С музиката на Павел и Венци Венц израсна цяло едно поколение. Музикалните братя имат повече от 20 хит сингъла и над 95 милиона гледания. Техният дебютен албум SeTaaBrat е №1 на ITunes за най-продаван албум в страната. Автори са на хитове на DARA, Криско, Сантра, Михаела Маринова и други. Печелили са много награди, сред които 3 пъти "БГ дует на годината" на Годишните музикални награди, "Група на годината" на 359 Hip-Hop Awards през 2016. Били са хедлайнери на най-мащабните турнета и събития в България и водещи на един от най-гледаните музикални формати -  "Гласът на България”.
 

Свързани новини

Музикантът няма спирка

13.05.2024

Двамата отбелязват 10 години приятелство

10.05.2024

Ново от Венци Венц’

07.05.2024

Ново начало за Pavell

29.03.2024

Venci Venc' стартира соло кариера

01.12.2023


flash