Pavell & Venci Venc’ празнуват 10 години на сцена с клубен концерт

На 31 март най-емблематичното хип-хоп дуо у нас Павел и Венци Венц ще се качат на сцената на Sofia Live Club, за да отпразнуват своята 10-годишнина.
 
След близо двегодишна пауза, в която публиката предположи, че дуетът се е разделил, момчетата правят рязък завой в творчеството си и създават съвсем различна и еволюирала музика от тази, която почитателите им познават. Двете нови парчета, с които Павел и Венци Венц категорично заявиха, че още творят заедно, излязоха в началото на 2023, събудиха позаспалите фенове и се качиха в музикалните класации часове след пускането им в публичното пространство. 
 
"Ако ти липсвам" излезе в края на януари, а под видеото в различните платформи заваляха стотици щастливи коментари по повод завръщането на Павел и Венци. Дуетът не просто създава нова страхотна песен и аранжимент, но и визуално изпраща музиката си "на друга планета". Клипът напомня на филмовия шедьовър "Дюн" и е първият в България, който залага на body language (езика на тялото) за изпяването на песента, тъй като Павел и Венци свалят маските чак в края на парчето. 
 
"Призрак" е втората песен, която се появи точно на 3 март и шашна феновете с избора на муза - красивата Диляна Попова. Павел нарича парчето и клипът към него "семпла красота" и го определя като може би най-емоционалния им проект до момента. Песента е била написана в периода между края на пандемията и началото на войната в Украйна, когато Павел и Венци се замислят дали ще могат да продължат да практикуват само и изцяло професията на артист-изпълнител или ще трябва да се преориентират. "Представих си живота без музика - всичко, което би останало от мен в такъв живот, е призрак", споделя Павел Николов. 
 
За концерта, с който дуото ще отпразнува 10 години на сцена, Павел и Венци Венц са поканили изцяло дамска банда - Рая Христова (клавири), Ева Вергилова (китара) и Сара Чакърова (барабани). Заедно с тях Павел и Венци подготвят аранжименти на някои от най-разпознаваемите им песни, както и на най-новите, които ще изпълнят на живо в Sofia Live Club на 31 март. Билети на цена от 30 лева са вече в продажба в мрежата на Eventim.
 
С музиката на Павел и Венци Венц израсна цяло едно поколение. Музикалните братя имат повече от 20 хит сингъла и над 95 милиона гледания. Техният дебютен албум SeTaaBrat е №1 на ITunes за най-продаван албум в страната. Автори са на хитове на DARA, Криско, Сантра, Михаела Маринова и други. Печелили са много награди, сред които 3 пъти "БГ дует на годината" на Годишните музикални награди, "Група на годината" на 359 Hip-Hop Awards през 2016. Били са хедлайнери на най-мащабните турнета и събития в България и водещи на един от най-гледаните музикални формати -  "Гласът на България”.
 

Свързани новини

Ново начало за Pavell

29.03.2024

Venci Venc' стартира соло кариера

01.12.2023

Актрисата стана част от клип на дуото

06.03.2023

Дуото отново е тук

30.01.2023

Ново от Pavell и Михаела Маринова

09.09.2022


flash