Уникална пиринска песен заживя нов живот в "Tearful" на Fabrizio Parisi & The Editor и DIA

Духът на Пирин планина, преведен през вековете и облечен в модерно звучене и клубен бийт, оживява в новия сингъл на Fabrizio Parisi & The Editor и с гласа на певицата DIA - "Tearful". Песента е част от първия български етно-хаус албум Wind Of East, а видеото към сингъла излeзe днес. 
 
В "Tearful" е втъкана една от най-красивите пирински народни песни "Що ти са очи плакали", която получава нов живот с уникалния глас на DIA. А един от най-успешните продуцентски тандеми Fabrizio Parisi & The Editor ѝ придават изцяло ново и модерно звучене. Така "Tearful" е готова да прескочи границите на България и да изпълни целта си - да вкара българския фолклор в клубовете в цял свят!
 
 
Вдъхновението за "Tearful" DIA намира при едно от многобройните си пътувания из страната, чрез които събира стари народни песни, предавани само от уста на уста, за да ги запази за бъдещите поколения и да им вдъхне нов живот. Видеото на "Tearful" е режисирано от Любомир Асенов – един от най-добрите български фотографи с международно признание, който преди 2 години засне и клипа към хита "South Legend" на Fabrizio Parisi & The Editor и DIA. 
 
Виж видеото към "Wind Of East" на Fabrizio Parisi & The Editor и DIA
 
В "Tearful" главната роля отново е поверена на DIA, която умело преразказва какво се крие зад затворената врата на почти всяка успешна жена. А именно – самота! А Fabrizio Parisi и The Editor имат малки, но ключови роли в сюжета.

Свързани новини

The Editor издаде двоен сингъл

13.06.2022

#FreshNewMusic тази седмица

20.05.2022

Claydee във "Вярваш или не"

02.05.2022

Поли Генова с ремикс на "No More"

29.10.2021

Етно и електроника от DJ Dian Solo

28.10.2021


flash