Водещата на Fresh! DIA с първи албум, заедно с диджеите Fabrizio Parisi & The Editor

Младата певица DIA, която слушателите на Radio Fresh! много добре познават от ефира, издаде дебютния си албум! 
 
WIND OF EAST е името на студийния запис с етно-хаус - музиката, която се превърна в запазената марка на изпълнителката, която от няколко години успешно съчетава певческата си кариера с тази на радиоводеща, всеки следобед от 14 до 18 часа в ефира на Fresh!  
 
Албумът е дело на продуцентското дуо Fabrizio Parisi & The Editor, с гласа на прекрасната DIA. Тя пее всички вокали и  беквокали, като участва и в аранжиментите на десетте песни от проекта. 
 

 
WIND OF EAST e първият албум изцяло в етно-хаус - стилът, който е безапелационен лидер в музикалните класации и клубовете в България. Целта на най-успешното продуцентско дуо в България Fabrizio Parisi & The Editor и певицата DIA  е кратка и ясна – Да вкара българския фолклор в клубовете в цял свят!
 
Албумът съдържа 10 песни. Всяка от тях стъпва на основата на автентичен български фолклор, който е магически претворен от гласа на DIA. Под опитните ръце на Fabrizio Parisi & The Editor обаче песните придобиват изцяло ново и модерно звучене, готови да прескочат границите на България.
 
Фолклорното вдъхновение за WIND OF EAST е събирано от самата DIA от шопската, пиринската и родопската етнографски области. "Обожавам тези кътчета на България и често пътувам из тях. Местните хора пък обожават да пеят. Точно така съм чула, научила и разбрала за всички тези песни, които като пея винаги ме обзема особено чувство", споделя певицата, която е завършила Националното музикално училище с профил "Народно пеене". Две от песните в WIND OF EAST черпят своето вдъхновение от македонския фолклор.
 
Крайно време беше да затворим кръга и да издадем цял албум с хаус музика, вдъхновен от автентичния български фолклор", споделя Fabrizio Parisi.
 
"Решението да го направим с DIA беше най-лесното нещо. Целта е този албум да влезе в хаус средите в целия свят", допълва The Editor. 
 
Колкото разнообразни са автентичните песни, вдъхновили WIND OF EAST, толкова стилово разнообразен е и самият албум. В него намират място както дийп хаус и тек хаус, така и джекинг груув и дори EDM. Всяка песен в албума е получила ново име, тъй като, стъпвайки върху фолклорния мотив, екипът е създал чисто нови песни. Заглавията идват сами, отразявайки единствено емоцията, която носи всеки трак. Мотивите са от песните "Стани ми порти отвори", "Ах, минав в гора", "Чичовите конье", "Мари, Марийко", "Що ти са очи плакали", "Пуста младост", "Седнала е Яна", "Вено, пиле", "Ой, месечино", "Бела Бека" и др.
 
Проектът е осъществен със съдействието на Музикаутор.

Свързани новини

Изненади от Джъстин Тимбърлейк

08.03.2024

DIA с нова песен

08.03.2024

Ариана Гранде с разкрития за новия албум

19.01.2024

Кейти Пери със седми студиен албум

05.01.2024

Коледен албум от Райън Гослинг

22.12.2023


flash