Нова звездна съдебна битка: Брад отново съди Анджелина

Ако в миналото множество от представителите на бляскавия Холивуд всячески се опитваха да избегнат публичния скандал, решавайки разногласията си при затворени врати, далеч от общественото пространство, днес нещата стоят по различен начин. 
 
През последните години споровете между популярните личности все по-често се разрешават в съдебните зали, като целият процес се превръща в обект на щателна дисекция от страна на медиите, пише life.dir.bg. Точно както се случи с Джони Деп и Амбър Хърд, които спретнаха чудно зрелище, достойно за големия екран. Носителят на награда "Златен глобус" и някогашната му половинка се превърнаха в една от най-обсъжданите теми по цялото земно кълбо, показвайки на всички, че дори проблемите на звездите могат да бъдат не по-малко големи или пък грозни от тези на "обикновените" хора.
 
Краят на сагата: Джони Деп спечели делото срещу Амбър Хърд
 
Сега обаче техните места заемат други добре познати ни герои, които за втори път ще се оставят закона да прецени кой от тях е прав и кой е крив в противоречията им, започнали преди известно време. Става въпрос за Брад Пит и Анджелина Джоли, изпаднали в спор, след като актрисата продаде своя дял от общия им винарски бизнес, който започнаха докато все още бяха заедно. В момента актьорът обвинява майката на децата си в умишлено накърняване на репутацията на компанията, прехвърляйки ги на напълно непознат човек, който е платил добра сума пари за тях.
 
През 2008 двамата купиха контролния пакет акции в лозята и дом в Южна Франция Château Miraval, където по-късно се ожениха през 2014 и прекараха едва няколко семейни ваканции заедно по време на брака си.
 
В последното съдебно заявление на Пит в нестихващата му битка с Джоли за продажбата на Miraval, той твърди, че тя "умишлено се е опитала да му нанесе вреда" с действията си. Вечният секссимвол на киното твърди, че в миналото с вече бившата му съпруга са се разбрали никой от тях да не продава своите акции от семейния бизнес, без изричното съгласие на другия.
 
 
Правният му екип пише още в документите, подадени в петък във Върховния съд на окръг Лос Анджелис, получени от американското издание, че Miraval се превърнал в негов "страстен" проект, на който се е посветил, превърнал се впоследствие "в мултимилионен глобален бизнес и един от най-високо ценените производители на розе в света вино", благодарение на труда, вложен от актьора. Ето защо сега Пит обвинява Джоли, че не е допринесла с "нищо за успеха на Miraval".
 
В документацията на адвокатите се твърди, че дъщерята на Джон Войт е планирала да продаде дела си през октомври на Tenute del Mondo, която "се стреми да поеме контрола над Miraval" и е "непряко притежавана и контролирана от Юрий Шефлер, руския милиардер, който контролира Stoli Group".
 
"Тя е предприела и след това е осъществила предполагаемата продажба тайно, като умишлено е държала Пит в неведение и съзнателно е нарушила договорните права с него", се казва в жалбата на екипа на Пит.
 
Представителите на Пит казват, че бизнесът на Джоли Nouvel дължи на неговата компания Mondo Bongo правото на първи отказ и продажбата е нарушила това право. Анджелина получи разрешение да продаде своя дял от имота през септември.
 
Екипът на Пит твърди, че Шефлър е започнал враждебно превземане на Miraval и се опитва да се сдобие с "поверителна и запазена информация в полза на конкурентното си предприятие". Документите обвиняват Шефлър, че има "безскрупулни бизнес тактики и съмнителни професионални асоциации", което от своя страна "застрашава репутацията на марката, която Пит така грижливо изгради". Брад иска обезщетение, "чийто размер ще бъде доказан по време на съдебния процес", а освен това желае предполагаемата продажба, извършена от Джоли, да бъде обявена за недействителна.
 
Той държи на съдебен процес със съдебни заседатели, предявявайки иск за нарушение на подразбиращ се фактически договор; нарушение на квазидоговор, предявен при условията на евентуалност; нарушение на подразбиращ се договор за добросъвестност и честна търговия; злоупотреба с права по член 6-1 от Гражданския кодекс на Люксембург; неправомерна намеса в договорни отношения; неправомерна намеса в бъдещи бизнес отношения; и конструктивно доверие.

Свързани новини

Брат Пит в нов проект

06.02.2024

Актьорът държи новата си любов настрана

03.10.2023

Брад Пит и Miraval: кино, музика и вино

16.08.2023

Брад Пит блесна на пистата на Формула 1

13.07.2023

Шеметно кино с Брад Пит и Марго Роби

09.12.2022


flash