The Weeknd е носителят на наградата "Глобален дигитален сингъл за 2021"

The Weeknd спечели наградата "Глобален дигитален сингъл на 2021" с песента "Save Your Tears". Признанието се присъжда от Международната федерация на звукозаписната индустрия /IFPI/. С това отличие The Weeknd се превърна в първия артист, който се изкачва до върха на класацията в две поредни години, след като през 2020 стана №1 с хита "Blinding Lights". 
 
След хитовете от четвъртия албум на The Weeknd, After Hours - "Heartless", "In Your Eyes" и "Blinding Lights" - и "Save Your Tears" оглави класации по целия свят и, с помощта и на ремиксираната си версия, включваща Ариана Гранде, се изкачи до първото място в САЩ през май 2021. "Save Your Tears" получи платинен сертификат в 14 пазара на три континента.
 
Топ 10 Глобален дигитален сингъл за 2021
1 The Weeknd - "Save Your Tears"
2 The Kid LAROI, Джъстин Бийбър - "STAY"
3 Дуа Липа - "Levitating"
4 BTS - "Butter"
5 Оливия Родриго - "drivers license"
6 Джъстин Бийбър (ft. Daniel Caesar, Giveon) - "Peaches"
7 The Weeknd - "Blinding Lights"
8 Оливия Родриго - "good 4 u"
9 Lil Nas X - "Montero (Call Me By Your Name)"
10 Ед Шийрън - "Bad Habits"
 
В същото време песента "Blinding Lights", която донесе на The Weeknd отличието миналата година, продължава да е в Топ 10 и тази година, като заема седмо място. От другите участници в класацията, The Kid LAROI дебютира направо на второ място с дуета си с Джъстин Бийбър "Stay". В списъка е включен и друг звезден дебютант – Оливия Родриго, която нареди двете си песни "drivers license" и "good 4 u" съответно на пета и осма позиция. 
 
Наградата "Глобален сингъл на годината" се присъжда на най-добре продавания сингъл във всички дигитални формати – включително стрийминг с абонамент, стрийминг, подкрепен от реклами, както и платен даунлоуд.
 

Свързани новини

Край на скандалния сериал

30.08.2023

The Weeknd с първа колаборация с Мадона

02.06.2023

Виж най-горещите премиери в Кан

16.05.2023

The Weeknd си отива

16.05.2023

"Double Fantasy": ново от The Weeknd

21.04.2023


flash