Търси в сайта...

Певецът Сам Райдър е изпълнителят на Обединеното кралство на Евровизия 2022

Певецът Сам Райдър ще представлява Обединеното кралство на тазгодишния песенен конкурс Евровизия.

Певецът, който има 12 милиона фенове в TikTok, ще изпълни песента си "Space Man" на тазгодишния финал на състезанието, което ще се проведе в Торино, Италия, на 14 май. Новината беше разкрита от Скот Милс в предаването "Radio 1 Breakfast with Greg James" на BBC и Сам бързо сподели новината на страниците си в социалните мрежи. Пред Radio 1 на BBC той каза, че обича Евровизия и е голяма привилегия за него да представя страната си на тази сцена. 

В "Space Man" Сам описва какъв би бил светът, ако той бе астронавт, в най-замечтания смисъл. Автентичният текст е перфектно комбиниран с дрезгавия му глас, а музиката на Сам е разказване на истории чрез универсален обектив - "подскоклив" поп химн, изпълнен със забавен и дълбоко персонален текст.
 
Базираният в Есекс певец и автор на песни остана верен на изкуството си дори след като прожекторите на индустрията паднаха върху него. Метеоритният възход започна от вайръл хита "Whirlwind", който бе качен онлайн без очаквания и планове какво да последва. Гласът зад него бе напълно нов за идеята докъде може да го доведе написването на страхотна песен. 
 
Във време, в което светът потъна в мрак през 2020, Сам Райдър намери светлината си чрез музиката, което го доведе до кавър версии на любими парчета онлайн. Това бе споделено от звезди като Джъстин Бийбър, Сиа и Алиша Кийс, и оттам нататък животът на музиканта се промени.
 
Мини албумът "The Sun’s Gonna Rise" се превърна в световен хит, а с над 100 милиона глобални стрийма, 18 милиона последователи в социалните мрежи, Сам се превърна в добре познато име в TikTok и дори се появи в Ellen Show, BBC Newsbeat и единодушна подкрепа от критиците.
 
Миналата година участникът от Обединеното кралство Джеймс Нюман, който изпълни песента си "Embers", не успя да получи никакви точки, и като цяло през последните години Англия не се представя забележително. Така надеждите върху Сам са доста голeми. 
 
Междувременно Европейският съюз за радиоразпръскване (EBU), който продуцира Евровизия, наскоро потвърди, че Русия е забранена от състезанието поради "безпрецедентната криза в Украйна". Организацията обясни, че е решена да защити "ценностите" на събитието.
 
Ще участва ли Русия на Евровизия 2022
 
В изявлението се казва: "Ние оставаме посветени на защитата на ценностите на културното състезание, което насърчава международния обмен и разбирателство, обединява публиката, празнува разнообразието чрез музика и обединява Европа на една сцена". 

Свързани новини

Домакин за 2024 е...

11.08.2023

Сам Райдър с нова песен

29.05.2023

Ново от Сам Райдър

15.05.2023

10 държави се класираха на Евровизия

10.05.2023

Поли Генова гостува на Сам Райдър по BBC

06.05.2023


flash