Певецът Сам Райдър е изпълнителят на Обединеното кралство на Евровизия 2022

Певецът Сам Райдър ще представлява Обединеното кралство на тазгодишния песенен конкурс Евровизия.

Певецът, който има 12 милиона фенове в TikTok, ще изпълни песента си "Space Man" на тазгодишния финал на състезанието, което ще се проведе в Торино, Италия, на 14 май. Новината беше разкрита от Скот Милс в предаването "Radio 1 Breakfast with Greg James" на BBC и Сам бързо сподели новината на страниците си в социалните мрежи. Пред Radio 1 на BBC той каза, че обича Евровизия и е голяма привилегия за него да представя страната си на тази сцена. 

В "Space Man" Сам описва какъв би бил светът, ако той бе астронавт, в най-замечтания смисъл. Автентичният текст е перфектно комбиниран с дрезгавия му глас, а музиката на Сам е разказване на истории чрез универсален обектив - "подскоклив" поп химн, изпълнен със забавен и дълбоко персонален текст.
 
Базираният в Есекс певец и автор на песни остана верен на изкуството си дори след като прожекторите на индустрията паднаха върху него. Метеоритният възход започна от вайръл хита "Whirlwind", който бе качен онлайн без очаквания и планове какво да последва. Гласът зад него бе напълно нов за идеята докъде може да го доведе написването на страхотна песен. 
 
Във време, в което светът потъна в мрак през 2020, Сам Райдър намери светлината си чрез музиката, което го доведе до кавър версии на любими парчета онлайн. Това бе споделено от звезди като Джъстин Бийбър, Сиа и Алиша Кийс, и оттам нататък животът на музиканта се промени.
 
Мини албумът "The Sun’s Gonna Rise" се превърна в световен хит, а с над 100 милиона глобални стрийма, 18 милиона последователи в социалните мрежи, Сам се превърна в добре познато име в TikTok и дори се появи в Ellen Show, BBC Newsbeat и единодушна подкрепа от критиците.
 
Миналата година участникът от Обединеното кралство Джеймс Нюман, който изпълни песента си "Embers", не успя да получи никакви точки, и като цяло през последните години Англия не се представя забележително. Така надеждите върху Сам са доста голeми. 
 
Междувременно Европейският съюз за радиоразпръскване (EBU), който продуцира Евровизия, наскоро потвърди, че Русия е забранена от състезанието поради "безпрецедентната криза в Украйна". Организацията обясни, че е решена да защити "ценностите" на събитието.
 
Ще участва ли Русия на Евровизия 2022
 
В изявлението се казва: "Ние оставаме посветени на защитата на ценностите на културното състезание, което насърчава международния обмен и разбирателство, обединява публиката, празнува разнообразието чрез музика и обединява Европа на една сцена". 

Свързани новини

Силна заявка за наградата

21.03.2024

Песен за ''Евровизия'' предизвика дебати

23.02.2024

Изненади на ''Евровизия'' 2024

29.01.2024

Евровизия 2024

20.12.2023

Домакин за 2024 е...

11.08.2023


flash