Били Айлиш за номинацията си за Оскар, виж кои са конкурентите ѝ

Певицата Били Айлиш определено е на върха!

Преди броени часове изпълнителката пребори конкуренцията и получи наградата BRIT за най-добър международен изпълнител, а малко по-рано получи и номинация за Оскар. Певицата и брат й Финиъс са номинирани за едноименната песен от последния филм за Джеймс Бонд "No Time To Die". Тук трябва да отбележим, че, сензационно, композиторът Ханс Цимер не е номиниран за саундтрака към филма, но получи номинация за музиката към "Дюн", така че е много вероятно да получи абсолютно заслужения от него Оскар.

Така Оскарът за оригинална песен пък е напълно възможно да отиде при "No Time To Die" и Били Айлиш. Ето как реагира изпълнителката на новината, че е номинирана за наградата: "Номинирана за ОСКАР. МНОГО благодаря на Академията за тази номинация!! Беше абсолютна мечта да напиша песен за филм за 007 и за мен е голяма чест, че е номинирана. Върхов житейски опит. БЛАГОДАРЯ ВИ!!!, написа изпълнителката в профила си в Instagram.

Ето кои са филмите, номинирани за Оскар 2022 

Нищо няма да бъде сигурно до 27 март обаче, когато е церемонията "Долби Тиатър" в Холивуд. Конкуренцията за най-добра песен от филм е много силна в лицето на испанската "Dos Oruguitas" на актьора и композитор Лин-Мануел Миранда от хитовата анимация  "Енканто". Любопитен факт е, че музиката от анимацията на Дисни присъства и в категорията за най-добър саундтрак, което увеличава шанса да спечели заветния Оскар. Статуетката за анимация на годината изглежда напълно сигурна. 

Ето и останалите номинирани песни: 
 
"Be Alive" от "Методът Уилямс" на Бионсе и Диксън:

"Down to Joy" от един от най-номинираните филми тази година -  "Белфаст" на Кенет Брана. Мелодичната рок песен е дело на Ван Морисън:

И Даян Уорън за вълнуващата "Somehow You Do" от драмата с Мила Кунис и Глен Клоуз "Четири добри дни". Песента е в изпъление на кънтри звездата Риба Макинтайър:


Свързани новини

Времето явно не лекува

30.08.2022

Били Айлиш с нови песни

22.07.2022

Били Айлиш - хедлайнър на "Гластънбъри"

22.06.2022

Ейми Шумър каза "забранената" шега

09.05.2022

Обсъждат наказанието на Уил Смит

07.04.2022


flash