Изключителните успехи на Ed Sheeran в цифри

Британският изпълнител Ed Sheeran бе обявен за най-богатата звезда на Острова под 30-годишна възраст.

Състоянието му се оценява на 322 млн. долара. Песента "Shape of You" на 30-годишния носител на "Грами" е най-стриймваният сингъл, а британецът осъществява най-печелившото солово турне на всички времена.

Наскоро Sheeran представи дългоочаквания си нов албум =, който вече е хит в класациите, а бъдещото турне в негова подкрепа ще затвърди статута му на най-успешния британски музикант. Може да подобри и собствените си рекорди. Освен ако Adele с предстоящите си албум и турне не го победи. Едно е сигурно обаче - сблъсъкът на титаните ще бъде съпроводен с прекрасна музика!

Но да погледнем към успехите на Ed в музиката, които естествено са в основата на комерсиалния му успех.

Средно по пет негови сингъла влизат в класацията на Острова всяка година, и така е от 2011, когато музикантът прави дебюта си с "The A Team". Това в цифрово изражение прави 60.3 милиона продажби и невероятните 5.7 милиарда стрийма. 22 песни на Sheeran имат по над 1 милион продажби в чарта! Постижението е зашеметяващо, няма спор. Последният сингъл на Ed, който надхвърли границата от 1 милион, е пилотният сингъл от новия му албум Bad Habits.

Ed Sheeran представи новия си албум и сингъла "Overpass Graffity"

Най-големия си успех досега Ed постига с хита "Shape Of You" и албума Divide. Парчето прекарва 13 последователни седмици под №1 през 2017, а в различни моменти през годината се състезава с други песни от албума - "Castle On The Hill, "How Would You Feel (Paean)" и "Galway Girl".

"Shape Of You" е и най-стриймваната песен в Обединеното кралство за всички времена, като записва внушителния брой от 496 милиона възпроизвеждания.

"Perfect" обаче е най-дълго престоялият сингъл в топ 100. Баладата отново е от Divide и заема позиции в чарта рекордните 187 седмици. Това става и с малко помощ от звездите Beyoncé и Andrea Bocelli, с които Sheeran записва версии на песента.

Най-успешната колаборация на Ed обаче е с Justin Bieber и "I Don’t Care". Дуетът на двамата оглавяваше официалната британска класация в продължение на осем седмици през 2019.

Ето и топ 10 на най-успешните песни на Ed Sheeran:

1. Shape Of You
2. Perfect
3. Thinking Out Loud
4. Castle On The Hill
5. The A Team
6. Photograph
7.Galway Girl
8. I Don’t Care
9. Sing
10. Lego House

Свързани новини

Ед Шийрън с еко-модна колекция

11.07.2022

Топ 10 на най-слушаните през 2021

20.06.2022

Ед Шийрън с нов лайв албум

01.06.2022

Звездните бебета са тук!

20.05.2022

Ед Шийрън в колаборация с Lil Baby

26.04.2022


flash