ABBA потвърдиха, че Voyage е последният им албум

Шведската група ABBA потвърди, че приключва своята музикална кариера с предстоящия албум Voyage.

Групата сензационно се събра след пауза от близо 40 години, за да обяви албума, който включва неиздавани до момента записи. Също така, специалният мюзикъл с дигиталните аватари на музикантите ABBA Voyage ще бъде представен напролет в Лондон.

"Just A Notion" - още един нов сингъл от ABBA 

Групата пусна до момента три нови сингъла - "I Still Have Faith In You", "Don't Shut Me Down" и "Just a Notion". С тях очаквано се завърна на върха на класациите в родната си Швеция и в Обединеното кралство.

Björn Ulvaeus и Benny Andersson разкриха, че все още имат песни, които не са влязли и в този албум, но по всяка вероятност ще останат недовършени завинаги. Benny каза пред The ​​Guardian: "Това е…Така трябва да бъде, ясно е" .Той добавя, че, когато групата се разпада през 1982, никога не е казвал със сигурност,че няма да се съберат отново. Сега обаче е категоричен, че това е последната продукция на шведския квартет.

ABBA се завръщат с албум и виртуално концертно преживяване Voyage

Agnetha Fältskog наскоро също постави под съмнение бъдещето на групата, признавайки пред шведското радио, че вече всички са възрастни и имат своите проблеми, с които се борят. Заради това и четиримата смятат, че Voyage е последният им албум. 

След обявяването си, Voyage счупи рекорда на Universal Music UK за най-голямата предварителна поръчка за албум, реализирайки над 80 000 продажби в Обединеното кралство до момента.

Студийният запис с 10 нови песни ще излезе официално на 5 ноември, като е достъпен за предварителна поръчка на CD, винил и касетка.


Свързани новини

ABBA THE SHOW сега и у нас

28.03.2023

Ренесанс за плочите

04.01.2022

Mлада поп звезда плътно зад Adele

06.12.2021

Виж ABBA в трейлъра на шоуто Voyage

04.11.2021

Нов албум от ABBA този месец

02.11.2021


flash