Търси в сайта...

ABBA се завръщат с албум и виртуално концертно преживяване “Voyage”

Една от най-обичаните групи на всички времена - ABBA се събира изненадващо за нов проект след раздялата си през 1983г.. Шведският поп квартет - Benny Andersson, Anni-Frid (Frida) Lyngstad, Agnetha Fälskog иBjörn Ulvaeus,обяви новата колекция Voyage, която ще бъде продължение на последния им албум от 1981 – The Visitors. Тя ще съдържа 10 песни,една от които ще бъде коледна, а две от тях – “I Still Have Faith In You”и “Don’t Shut Me Down”вече могат да бъдат слушани от феновете.

Освен албум, групата ще изнесе серия от концертисъс същото име, които щестартират през май 2022 г. в Лондон. Дигитaлнитеверсии на ABBA ще излязат на сцената заедно с 10-членен лайв бенд в специално създаденаконцертна зала в Олимпийския паркв Лондон,кръстена на групата - ABBA Arena.

Относно завръщанетоLyngstadсподели: “Толкова съм щастлив да работя отново с групата, това което сътворихме се получи страхотно” и нарече Andersson и Ulvaeus “изключително талнтливи и истински гениални автори на песни”

Anderssonдопълни: “Плуваме в непознати води. С помощта на по-младитениверсии ще успеемда пътуваме в бъдещето.”

Дигиталните аватари на групата(т.нар abbatars) са създадени с помощта наспециална технология, наподобяваща тази,използвана за Gollum (Andy Serkis)от „Власелинът на пръстените“,a екип от 850 човека от комапнията за специални ефекти на George LucasIndustrial Lights and Magic“, създават дизайна и анимират младите версии на АВВА.

 


Свързани новини

ABBA THE SHOW сега и у нас

28.03.2023

Ренесанс за плочите

04.01.2022

Mлада поп звезда плътно зад Adele

06.12.2021

Виж ABBA в трейлъра на шоуто Voyage

04.11.2021

Нов албум от ABBA този месец

02.11.2021


flash