Търси в сайта...

В Лондон ще правят Музикална алея на славата

 

Британците планират да създадат Музикална алея на славата в квартал Камдън Таун, Северен Лондон.

Това ще бъде британският отговор на прочутата Алея на славата в Холивуд, която отдава почит на хората, оставили трайна следа в кино индустрията. Алеята в Камдън ще почита най-добрите музиканти с каменен диск.

Според слуховете сред първите звезди, които ще видят имената си на алеята, са Мадона, Рейдиохед и Пъблик Енеми. Очаква се официално съобщение да бъде направено през май. Сред почетените ще бъде и бившата жителка на квартала Ейми Уайнхаус, която почина през 2011 г. на 27-годишна възраст.

"Мисля, че тя искрено щеше да е щастлива от подобно признание. Камъкът ще бъде там завинаги. Това означава, че Ейми ще бъде там завинаги, което е прекрасно. Тя живееше в Камдън и почина в Камдън. Тя беше стопроцентов жител на квартала", сподели бащата на Уайнхаус Мич пред в. "Индипендънт".

Идеята се зародила преди шест години, когато 10-годишният по онова време Адам Бенет посетил Алеята на славата в Лос Анджелис с баща си Лий, който е музикален импресарио и сега директор на Музикалната алея на славата. "Важно е, че получих благословията на Холивудската търговска камара. Когато мислите за Алеята на славата, се сещате за Холивуд. Ние ще бъдем единствената друга призната алея на славата в света", заяви той.


Свързани новини

#FreshNewMusic от изминалата седмица

27.05.2022

#FreshNewMusic тази седмица

08.04.2022

#FreshNewMusic тази седмица

01.04.2022

#FreshNewMusic от изминалата седмица

16.02.2022

Enrique Iglesias с нов летен хит

02.07.2021


flash