Полуголи снимки на Кейт ядосаха принц Уилям

"Кейт и Уилям, както не сте ги виждали досега! Няма ги изкуствените усмивки и луксозните дрехи. На почивка Кейт забравя всичко останало!" - така френското светско списание Closer рекламира първото публикуване на полуголи снимки на Херцогинята на Кеймбридж.

 
"Инцидентът напомня на най-лошите крайности на пресата и папараците от времената, когато Даяна, принцесата на Уелс, беше жива и това още повече разстройва херцога и херцогинята", коментира говорителят на кралската двойка. Според него това е "гротескно и неоснователно нахлуване в личния им живот" и те обмислят да съдят изданието и фотографа.
 
Кадрите, заснети по време на гостуването на двойката във френския замък на техен приятел, излизат броени седмици след публикуването на голи снимки на принц Хари, направени по време на лудешко парти в Лас Вегас.
Издателят на Closer коментира, че не вижда да е нанесена някому някаква щета. "Снимките най-малкото са шокиращи. Те просто показват една млада жена, която се пече на слънцето без горнище на банския си, както го правят милиони жени, които виждаме по плажовете." Кадрите не са ясни, защото се снимани от голямо разстояние. Списанието обаче е отделило цели 4 страници на фоторазказа.
 
Уилям и Кейт са гостували в имение на племенника на британската кралица лорд Линли. Снимките са били предложени преди седмица и на британски таблоиди, но те са отказали да ги публикуват, защото това би било нарушение на етичния кодекс, твърди Би Би Си. The Sun остана единственото британско издание, публикувало двете голи снимки на принц Хари, а въпреки протестите на недоволни граждани, срещу изданието нямаше санкции, защото негови представители не се е оплакали официално.
 
Френското Closer не се издава от същата компания, която публикува списанието във Великобритания. То съществува от 2005г. и се управлява от италианската издателска къща Mondadori, притежавана от Fininvest - медийната компания на бившия премиер Силвио Берлускони. Британското Closer изрично заяви, че двете редакции работят независимо едно от друга и че британската няма намерение да публикува кадрите.
 
Представител на двореца коментира пред Би Би Си, че този път пресата е преминала границата и това е особено болезнено за Уилям, който смята, че действията на папараците в Париж са една от причините за гибелта на майка му. "Той с всички средства иска да защити съпругата си от най-лошите крайности на репортерите и фотографите."
 
Сред коментарите по повод полуголите снимки се повдига и въпросът доколко действат френските закони за защита на личното пространство. В страната има строги правила, според които е престъпление да се разпространява информация за частния живот на когото е да е без неговото изрично съгласие. Самите французи доста се подиграват с "таблоидната култура" във Великобритания, но в страната има многобройни светски издания, публикуващи подобни снимки от години.
 
Във всеки подобен случай издателите калкулират предварително и разходите за неизбежни съдебни искове и глоби от засегнатите. За да ограничат щетите, те предпочитат на кориците да показват звезди от чужбина. Печалбите им са солидни, защото въпреки че публично хората мърморят, недоволстват или критикуват - както таблоидите, така и звездите -  това не намалява любопитството им към най-личното пространство на знаменитостите.
 
dnevnik.bg

Свързани новини

Лондон узакони гей браковете

06.02.2013

Skyfall е филм на годината на ...

05.02.2013

Ръсел Бранд покани Деми Мур в Индия

05.02.2013

ФИФА е най-продаваната игра по света

28.01.2013

Кейт на 31

09.01.2013


flash