Тарантино се отказа да снима "последния" си филм

Американският режисьор Куентин Тарантино се отказа от идеята да заснеме The Movie Critic, съобщи БТА. Това трябваше да бъде десетият и последен филм в кариерата му.
 
Според "Deadline", който цитира анонимни източници, близки до режисьора, той "просто е променил решението си" относно създаването на този филм и няма планове да се връща към продукцията му в бъдеще. Порталът отбеляза, че началото на снимките беше отложено за по-късна дата, тъй като Тарантино смяташе за необходимо да пренапише сценария на филма. Засега той ще си вземе почивка, за да обмисли каква история може да бъде подходяща за последния игрален филм в кариерата му, на който той отдава особено значение.
 
 
Американският актьор Брад Пит трябваше да изиграе главната роля във филма. Това можеше да стане третата му съвместна работа с Тарантино след "Гадни копилета" и "Имало едно време в Холивуд". В интервю за "Дедлайн" режисьорът сподели, че по негова идея действието на филма ще се развива в Калифорния през 1977 г., а сюжетът му ще разказва историята на филмов критик, който работи за порно списание.
 
Тарантино стана известен през 1994 г. с филма "Криминале" (1994). Продукцията с бюджет от 8 милиона долара донесе печалба от 100 милиона долара, спечели "Златна палма" в Кан, "Оскар" за оригинален сценарий и редица други филмови награди. Тарантино получи "Оскар" и за оригиналния сценарий на "Джанго без окови" (2012).
 
Произведенията на Тарантино включват филми като "Глутница кучета" (1992), "Джаки Браун" (1997), "Омразната осморка" (2015) и други.

Свързани новини

Всеки заслужава шанс да полети

21.05.2024

Ще бъде цяла трилогия

26.04.2024

Друго си е работата в екип

25.04.2024

Нямаш представа какъв ад те очаква

17.04.2024

Готвят четвъртата лента от поредицата

15.04.2024


flash