Куентин Тарантино се готви да снима последния си филм

Култовият режисьор Куентин Тарантино, който стои зад някои от най-разпознаваемите филми от последните три десетилетия, сред които "Криминале", "Убий Бил" и "Имало едно време в Холивуд", работи върху сценария на десетия си филм.

Източници на The Hollywood Reporter казват, че това може би ще бъде неговият последен филм. Лентата носи заглавието "The Movie Critic", като снимките предстоят през есента. 

Източниците на изданието разкриват, че историята се развива в края на 70-те години на миналия век в Лос Анджелис и главният образ отново е на жена.

Най-вероятно, продукцията ще е посветена на американската журналистка и една от най-влиятелните кинокритички Полин Кейл (1919-2001).

Изданието пише, че това може би ще е последният филм на режисьора и припомня, че 59-годишния Тарантино неведнъж е заявявал, че планира да заснеме не повече от 10 филма и да се пенсионира на 60-годишна възраст. Към момента, ако двете части на екшъна "Убий Бил" се броят за един филм, режисьорът има в актива си девет ленти. 
 
Тарантино смята, че режисьорите губят идеите си с напредването на възрастта. През 2012 г. той казва в интервю за Playboy: "Искам да спра в определен момент. Режисьорите не стават по-добри, когато остареят. Обикновено най-лошите филми във филмографията им са последните четири в края. Смятам, че един лош филм заменя три добри. Не искам да правя комични филми, които да карат хората да си мислят: "О, човече, той все още си мисли, че е отпреди 20 години."
 
Славата връхлита Тарантино през 1994 г. след излизането на филма "Криминале", на който той е режисьор и сценарист. Продукцията с Ума Търман и Джон Траволта, заснета с бюджет от 8 милиона долара, реализира приходи от 100 милиона долара, и спечели голямата награда на кинофестивала в Кан и редица други филмови отличия. 
 
"Криминале" донесе на Куентин Тарантино първия Оскар за оригинален сценарий. Втората си награда от американската киноакадемия в същата категория режисьорът и сценарист получи за "Джанго без окови" (2012). "Имало едно време в Холивуд" също спечели два Оскара. 
 
Сред останалите филми на Тарантино са "Глутница кучета" (1992), "Джаки Браун" (1997), "Гадни копилета" (2009), "Имало едно време в Холивуд" (2019).


Свързани новини

Ще бъде цяла трилогия

26.04.2024

Друго си е работата в екип

25.04.2024

Иди ми, дойди ми

19.04.2024

Нямаш представа какъв ад те очаква

17.04.2024

Готвят четвъртата лента от поредицата

15.04.2024


flash