Търси в сайта...

Премиерата на "Домът на дракона" счупи рекордите на HBO по света и у нас

Оригиналната драма на HBO "Домът на дракона" постави рекорд в България, като най-гледаната премиера в стрийминг платформата на HBO. Заглавието достига същия връх във всички европейски държави, в които компанията има официални представителства, а вчера бяха публикувани данни за рекордната гледаемост и в Щатите.
 
През първите 48 часа, в които е достъпен в приложението (от 4 часа сутринта българско време на 22.08), първият епизод на сериала - "Наследниците на дракона", отчита най-много гледания сред всички нови заглавия. Шоуто разбива всички рекорди в историята на HBO и HBO Max в България и в Европа, а гледаемостта на пилотния епизод надмина всички очаквания и прогнози.
 
"Отчитаме безпрецедентен интерес за гледане още в ранните часове на понеделника", коментира Виктория Иванова, ПР мениджър на HBO за България.
 
 
Епизодът "Наследниците на дракона" беше достъпен за стрийминг в един и същи час в HBO Max в 21 европейски пазара (Централна източна Европа, скандинавските държави, включително Нидерландия, както и в Испания и Португалия). Гледанията стигат своя връх вечерта на 22.08.
 
В САЩ премиерата на поредицата привлече 10 милиона зрители общо за телевизионния канал HBO и стрийминг платформата HBO Max в неделя вечерта (бел.ред. часът на пускане на епизода е един и същи глобално, различните дни са от часовите разлики по локации) и това е най-голямата аудитория за нов оригинален сериал в историята на HBO. Стийминг платформата там се срина от желаещите да гледат епизода, докато европейската платформа успя да устои на наплива и няма регистрирани големи технически проблеми.
 
 
Компанията не споделя точни цифри за Европа, но може да се направи референция отново с тези от Щатите с двата най-хитови сериали на HBO и техните продължаващи сезони. Например, първият епизод на финалния сезон на "Игра на тронове" е гледан от рекордните 17,9 милиона души, а премиерният епизод на втори сезон на Еуфория - от 2,4 милиона души. "Еуфория" до момента е най-популярният сериал на HBO за 2022 и зае почетното второ място сред най-гледаните глобално сериали на HBO след "Игра на тронове" този февруари, благодарение на излъчването на втория си сезон.
 
Като изцяло нов сериал "Домът на дракона" определено дава заявка за измести от трона не само сериала на Сам Левинсън, но и предшественика си от вселената на Джордж Р. Р. Мартин, и това зависи само от зрителите.
 
 
Базирана на романа "Огън и кръв" на Джордж Р. Р. Мартин, поредицата от 10 епизода, която ще следим следващите девет понеделника, се развива 200 години преди събитията от "Игра на тронове" с фокус на дом Таргариен. В драматичния сериал участват Пади Консидайн, Мат Смит, Оливия Кук, Ема Д'Арси, Стив Тусен, Ив Бест, Соноя Мизуно, Фабиен Франкел и Рис Ифанс.

Свързани новини

След две години чакане

10.06.2024

По подобие на Кардашиян

07.06.2024

Над 200 изпълнителя зад подписката

09.04.2024

Алгоритъмът засега се тества ограничено

03.04.2024

"Хари Потър" се завръща като сериал

27.02.2024


flash