Гигантски драконов череп бележи премиерата на "Домът на дракона" у нас

Валирийски драконов череп ще бъде атракция за жителите и гостите на Пловдив и София в следващите дни, отброяващи дългоочакваната премиера  на оригиналната драма на HBO "Домът на дракона". 
 
Феновете по света са нетърпеливи да изгледат първия епизод на 22 август, като у нас той ще е наличен в стрийминг платформата HBO Max още от сутринта в същия ден и от 21:00 часа по канала HBO.
 
Сюжетът в новия сериал, който е предистория на феномена "Игра на тронове", е базиран на романа "Огън и кръв" на Джордж Р. Р. Мартин. Той разказва историята на рода Таргариен и техните величествени дракони. В поредица ще видим и научим много повече за мистериозните зверове, които владеят небесата. 
 
В България тяхното присъствие ще бъде усетено със специална поредица от събития. Грандиозната реплика на валирийски череп с дължина от над 5 метра и височина от 2,8 метра вече мина през Варна. На 16 и 17 август атракцията беше в Пловдив, а от утре до 22 август ще бъде изложена в пространството пред НДК.
 
 
Ексклузивната експозиция ще даде възможност на публиката да придобие представа за внушителните размери на легендарните дракони и да се докосне до магията на продукцията.
 
Сериалът, който се развива 200 години преди събитията от феномена "Игра на тронове", разказва историята на дом Таргариен в десет епизода. Във водещите роли влизат Пади Консидайн, Мат Смит, Оливия Кук, Ема Д’Арси, Стив Тусен, Ив Бест, Соноя Мизуно, Фабиен Франкел и Рис Ифанс. Съвместен създател и изпълнителен продуцент е самият Джордж Р. Р. Мартин. 

Свързани новини

Не всяка намеса е божествена

29.02.2024

''Опенхаймер'' отново е номер 1

28.02.2024

След номинацията за ''Оскар''

15.02.2024

Пореден успех за български актьор

12.02.2024

Ако нарушиш правилата, те чака беда

31.01.2024


flash