"Наследници" с 25 номинации за наградите "Еми"

Драмата на HBO "Наследници" ("Succession"), разказваща историята на медиен магнат и семейството му, получи рекордните 25 номинации за телевизионните награди "Еми", предадоха информационните агенции. 
 
Продукцията е сред кандидатите за отличие и в категорията за най-добър драматичен сериал. Сред конкурентите в най-престижната категория са още южнокорейският "Игра на калмари", който е и първото неанглоезично шоу, номинирано за "Еми",  "Странни неща" на Netflix, и "Еуфория" на НВО.
 
Комедийният сериал "Тед Ласо" на Apple tv+ пък се бори за отличия в 20 категории, като ще има възможност да защити миналогодишната си награда за най-добър комедиен сериал. Сред конкурентите му тук "Хитрини", "Само убийци в сградата", и "Удивителната госпожа Майзел". 
 
"Белият лотос" на НВО, разказващ историята на туристи и персонала на луксозен курорт на брега на океана, също получи 20  номинации и е в надпреварата за "Еми" за най-добър лимитиран сериал.  
 
 
Номинациите представиха Джей Би Смуув и Мелиса Фумеро
 
Стрийминг платформите доминират в номинациите, като продължават очерталата се вече тенденция в последните години, тъй като зрителите предпочитат да гледат онлайн. 
 
Платформите HBO и HBO Maкс общо получиха 140 номинации за "телевизионните Оскари". Netflix пък е със 105.
 
14от номинациите на "Наследници", който беше обявен за най-добър драматичен сериал и през 2020 г., са в актьорските категории. Браян Кокс, който играе главната роля като магната Логан Рой, се бори за най-добър актьор в драматичен сериал срещу Джеръми Стронг, който се превъплъщава в проблемния му син Кендъл. Сред номинираните в тази категория е и актьорът Ли Джун-дже от "Игра на калмари". 
 
"Бих искал да споделя тази чест с почитателите на "Игра на калмари" по света, които показаха безкрайна любов и подкрепа.", каза той в разпространено изявление, цитирано от Ройтерс. Скоро стана известно, че вече се работи по втория сезон на хитовия сериал. 
 
Зелена светлина за втория сезон на хитовия сериал "Игра на калмари"
 
Един от създателите и звезда в "Тед Ласо" Джейсън Съдейкис е номиниран в категорията за най-добър актьор в комедиен сериал. Сред конкурентите му са Стив Мартин и Мартин Шорт за участието в "Само убийци в сградата" на стрийминг платформата Hulu, но участващата с тях Селена Гомес не е сред номинираните за най-добра актриса в комедиен сериал, отбелязва агенцията. 
 
Сред претендентките за наградата "Еми" в тази категория са Рейчъл Броснахан за ролята й на домакиня от 50-те години в "Удивителната госпожа Майзел", Иса Рей за "Несигурни", и звездата в "Хитрини" Джийн Смарт. 
 
"Хитрини", разказващ за опитна жена комик, търсеща начин да удължи кариерата си, също за втора година е номиниран за най-добър комедиен сериал.  
 
В категорията за най-добра актриса в драматичен сериал номинираните са Зендая за "Еуфория", Лора Лини за "Озарк" и Мелания Лински за новия сериал "Жълти жилетки".
 
Церемонията за връчването на 74-ите телевизионни награди "Еми" ще се състои в Лос Анджелис на 12 септември.  

Свързани новини

"Хари Потър" се завръща като сериал

27.02.2024

Селена Гомес отново става магьосница

26.01.2024

Кой грабна "Еми"?

17.01.2024

След тежкия инцидент и възстановяването

19.12.2023

След трудностите в живота

18.12.2023


flash