Нов филм за Ейми Уайнхаус от режисьорката на "50 нюанса сиво"

Биографичен игрален филм за покойната британска певица Ейми Уайнхаус ще прави режисьорката Сам Тейлър-Джонсън, която стои зад хита "50 нюанса сиво", пише Pitchfork.

Името на продукцията е "Back to Black", като заглавието препраща към втория, и последен студиен албум на певицата. Филмът ще разказва за живота и музиката на носителка на пет награди "Грами", която през по-голямата част от кариерата си се бори със зависимостта си към алкохола и наркотиците.

Работата е в начален етап и предстои кастинга за актрисата, която ще се превъплъти в Ейми Уайнхаус.  

Певицата постигна международно признание с втория си албум Back to Black (2006), като с него тя спечели многобройни награди. 

Работейки над третия си албум, Ейми Уайнхаус беше намерена мъртва в дома си в Камдън на 23 юли 2011. Певицата си отиде на 27-годишна възраст, за да запише името си завинаги в т.нар. "Клуб 27". Последвалото разследване установи, че Уайнхаус е починала от алкохолно отравяне. 

Години след смъртта ѝ Асиф Кападия издаде документалния филм "Ейми", който беше остро критикуван от бащата на изпълнителката Мичъл Уайнхаус, но спечели наградата "Оскар" за най-добър документален филм. През 2018 излезе документалният "Back to Black", който дава повече трибуна за родителите и близките приятели на Ейми, които често са обвинявани, че не са направили нищо, за да помогнат на звездата да се спаси от зависимостите си. 
 
Новият биографичен филм не трябва да се бърка с този документален филм - очаква се той да бъде творчески поглед през музиката към живота и творчеството на екстравагантната звезда. 

Свързани новини

Концерт на Ейми Уайнхаус излиза на винил

14.04.2022

Предлагат знакови вещи на звездата

12.10.2021

Amy Winehouse с нов троен албум

29.03.2021

Край с неиздадените песни на Winehouse

02.07.2015

Филмът за Amy Winehouse дебютира в Кан

17.04.2015


flash