Търси в сайта...

Семейството на Amy Winehouse отвратено от филма за нея

Семейството на британската певица Amy Winehouse, която почина на 27-годишна възраст от алкохолно отравяне, заклейми в понеделник готовия за показ документален филм за живота й като "подвеждащ", пише бгнес.
 
Подготвен за премиера на филмовия фестивал в Кан през следващия месец, филмът Amy проследява историята на Winehouse от началото на кариерата й, през славата, която тя спечели с хитове като "Rehab", до смъртта й през 2011. Говорител на семейство Winehouse заяви, че те "биха искали да се разграничат от предстоящия филм за тяхната, липсваща им много и любима Amy".
 
"Те смятат, че филмът е пропуснал възможността да отрази живота и таланта й, и че той е подвеждащ и съдържа някои основни неистини", каза говорителят в изявление. Там има конкретни обвинения, предявени срещу семейството и мениджмънта, които са неоснователни и небалансирани". Семейството не изяснява точно срещу какво има възражения.
 
Филмът е режисиран от Asif Kapadia, чийто филм "Сена" за бразилския пилот от "Формула 1" спечели наградата на Британската филмова академия за най-добра документална лента през 2011. Филмовият екип, направил "Amy", защити своята работа. "Когато бяхме помолени да направим филма, ние започнахме работа с пълната подкрепа на семейство Winehouse и подходихме към проекта с пълна обективност, като със "Сена", твърдят създателите на филма. Направихме в района над 100 интервюта с хора, които са познавали Amy Winehouse: приятели, роднини, бивши партньори и членове на музикалната индустрия, които са работили с нея. Историята, разказана във филма, е отражение на нашите открития от тези интервюта", пише АФП.
 
Звездата на соул музиката почина на 27-годишна възраст през 2011. През 2006 албумът Back to Black й донесе международна слава и световно признание. Почитатели приписват възраждането на популярността на соул музиката именно на нея.
 
Семейството на Amy Winehouse е получавало предложения от много режисьори, които искали да направят документален филм за живота и кариерата на тяхната дъщеря. Според информации от 2013, когато става известно за предложението на Asif Kapadia, те я определиха като чувствена и представена с необходимата почит към певицата, без да търси сензация и скандалното със своя разказ. Така Kapadia спечелил доверието на семейството.

Свързани новини

Работи се по чета част на "Матрицата"

04.04.2024

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024


flash