Глобиха продуцентите на "Rust" с Алек Болдуин заради неспазени мерки за сигурност

Глоба от 137 хиляди щатски долара беше наложена на продуцентската компания "Rust Movie Productions", която стои зад филма "Rust", при чието заснемане беше убита операторката Халина Хътчинс, предадоха световните информационни агенции.
 
Без истински оръжия в Холивуд след трагедията с операторката Халина Хътчинс
 
Финансовата санкция е наложена от Бюрото за здраве и безопасност на работното място в щата Ню Мексико, където се снимаше продукцията. След трагичния инцидент от октомври м.г., работният процес по лентата бе спрян, припомня life.dir.bg.
 
Изненада: Алек Болдуин отрече да е дърпал спусъка при фаталната стрелба
 
Проверка на ведомството в Ню Мексико е установила, че компанията е била наясно, че "не се спазват процедурите за безопасност при използване на огнестрелно оръжие на снимачната площадка". Продуцентите са проявили "безразличие към безопасността на служителите", като не са предприели мерки за спазване на протоколите за сигурност. Службата наложи максималната глоба от $136 793 и нареди да бъде платена в рамките на 15 работни дни.
 
Съпругът на Халина Хътчинс ще съди Алек Болдуин за убийство
 
През октомври м.г. по време на репетиция за сцена от продукцията актьорът Алек Болдуин случайно застреля операторката Халина Хътчинс и рани режисьора Джоел Соуза. Оказа се, че използваният от него реквизитен пистолет е бил зареден с бойни, вместо с халосни патрони. Разследването на тежкия инцидент продължава.

Свързани новини

Комедия с Клуни и Робъртс наесен

01.07.2022

Брад Пит ще приключи с киното

24.06.2022

"Топ Гън: Маверик" е близо до милиарда

23.06.2022

Тимъти Шаламе в "Жега 2"

21.06.2022

Ето как пее актьорът Остин Бътлър

14.06.2022


flash