Лейди Гага и Ханс Цимер стоят зад саундтрака на "Топ Гън: Маверик"

Един култов филм се завръща на големия екран, като вече не само киноманите, а и любителите на филмова музика тръпнат в очакване. Причината за това е, че зад саундтрака на продължението на "Топ Гън" стоят огромни имена в музиката!
 
 
Световната премиера на "Топ Гън: Маверик" предстои през май. Актьорът Том Круз, който се завръща в емблематичната си роля, лично ще представи лентата на кинофестивала в Кан, като по това време ще очакваме и премиерата на музиката. Нейни автори са немските композитори Ханс Цимер и Харолд Фалтермайер, а звездна компания им прави певицата Лейди Гага.
 
Изобщо не е пресилено да се каже, че Ханс Цимер в момента е най-големият композитор на филмова музика. Тази година той спечели "Оскар" за саундтрака на филма "Смъртта може да почака", а беше номиниран и за "Дюн". Водещата песен от филма за Джеймс Бонд, която спечели наградата за оригинална песен, също е композирана от Цимер, заедно с певицата Били Айлиш и брат й Финиъс О'Конъл.
 
 
Лейди Гага пък е носителка на най-престижната кинонаграда за суперхита от мюзикъла "Роди се звезда" - "Shallow" от 2019. Междувременно певицата отнесе 13-тата си награда "Грами" за албума си с Тони Бенет "Love For Sale". 
 
Летвата на музиката от "Топ Гън" е поставена много високо – оригиналният саундтрак е един от най-успешните записи с филмова музика за всички времена. Той съдържа вечния хит "Take My Breath Away" на групата Berlin, който през 1986 печели "Оскар" и "Златен Глобус". През 2006 саундтракът беше преиздаден в делукс версия с няколко нови песни.
 
 
Дългоочакваното продължение на лентата от 1986 ще събере отново легендите Том Круз и Вал Килмър, като в продължението ще видим и нови персонажи, изграни от актьорите Дженифър Конъли, Майлс Телър и др.

Свързани новини

Друго си е работата в екип

25.04.2024

Иди ми, дойди ми

19.04.2024

Нямаш представа какъв ад те очаква

17.04.2024

Готвят четвъртата лента от поредицата

15.04.2024

Наградите са предвестник на "Оскар"-ите

12.04.2024


flash