Търси в сайта...

WhatsApp спира съобщенията на всеки, отказал новите правила

Потребителите на WhatsApp, които не приемат актуализираните условия на платформата до 15 май, няма да могат да получават или изпращат съобщения. Техните акаунти ще бъдат посочвани като "неактивни", а когато е поставен такъв етикет, могат да бъдат изтрити след 120 дни, предаде manager.bg.
 
Обажданията и известията ще продължат да функционират "за кратко", но според източници вероятно става дума само за "няколко седмици". За актуализацията в условията стана ясно през януари, а събитието предизвика широк обществен отзвук, след като мнозина сметнаха, че информацията им от WhatsApp ще бъде споделена с компанията майка Facebook. Това доведе до отлагане на промените с няколко месеца, но милиони се втурнаха в търсене на алтернативни платформи като Signal и Telegram например.
 
Според данни на фирмата за анализи App Annie, притежаваната от Facebook комуникационна услуга е паднала с 15 позиции надолу в класацията на най-изтегляните приложения във Великобритания до 23-тото място. Междувременно Signal, която не влизаше дори сред първите 1000 най-изтегляни мобилни апликации в страната към 6 януари, само три дена по-късно беше на челната позиция.

Свързани новини

Spotify обяви любопитни промени

23.11.2021

YouTube с нови промени

17.11.2021

Facebook с ново име

29.10.2021

Spotify с нова функция

03.06.2021

Слушаме Spotify директно във Facebook

27.04.2021


flash