Търси в сайта...

Интервю на David Guetta специално за Радио Fresh!

David Guetta даде единственото си интервю за българска медиа - вашето любимо Радио Fresh! В центъра на френската столица, той отговори на нашите въпроси.

 


Въпрос:    
“One Love” пожъна огромен глобален успех. Новият албум също се радва на признание от феновете. Той, обаче, е различен от “One Love”. Каква беше причината за различния подход и различното звучене?

David Guetta: 
Стремежът пред мен винаги е бил… всеки нов албум да има различно звучене… Работата по този проект се оказа.. предизвикателство,… защото това, което.. беше ново и вълнуващо в “One Love” и участието на Black Eyed Peas,.. се превърна в мерило за поп музиката.
Аз съм ди-джей.. и не мога.. да издам подобен албум. Имам задължение към феновете си и в частност към тези, които са ди-джеи като мен, да бъда… креативен с всеки нов проект. Точно за това направих този двоен албум. Едната част с всички поп хитове… и другата, която е с изцяло електронно звучене.

Въпрос:    
Разкажи ни някои интересни истории от работата по албума „Nothing But The Beat”?

David Guetta: 
Всички звезди са тук.. и да работя с тях беше моя мечта. Най-големите имена в индустрията в един албум,.. това е лудо. Те, разбира се, са невероятни.
Но… имаше… и много приятни изненади.. Аз съм работил с Ейкън  и Уил Ай Ем и знам, че са гениални. За мен бе невероятна чест да работя с Тимбаленд на продуцентско ниво… С него имах една луда нощ, в която направихме две песни. По една за всеки от албумите ни… И.. аз останах впечатлен от стилът му. Като изпълнител мога да кажа,.. че Ъшър.. е много луд… Дженифър Хъдсън е с невероятен глас…
Едно от най-приятни предизвикателства беше.. песента “Turn Me On” с Ники Минаж. Тя е известна с рап стила си… и… не мисля, че някой… е очаквал от нея да пее така. Тя се доказа като певица… Надявам се,.. че песента ще промени… начина, по които… хората възприемат Ники. Всички я обичат, но не мислят, че осъзнават колко добре може да пее.

Въпрос:    
Какво те вдъхновява? Откъде черпиш нови идеи за музиката си?

David Guetta: 
Най-голямо вдъхновение черпя от клубовете. За това толкова много пътувам. Имам около 150 участия годишно, което е.. много…
Обичам големите концерти… и изявите по фестивали, но държа да пускам музика и в малките клубове. Те ме вдъхновят изключително много.
Там пускам музика,… като когато не бях известен. В клуба мога да съм на пулта повече време… Например, в Ибиса мога съм на сцената около 4 часа, а в Америка даже оставам по 5 часа… Така пускам… не само моята музика, но… и всички неща, които са мисля, че са вълнуващи в момента… Даже песни на продуценти, които са още деца. По клубовете мога да видя как публика възприема тези нови песни. Така тествам и моята музика.. Моето вдъхновение идва от клубовете.

Въпрос:    
Как обясняваш за себе си факта, че електро и денс музиката превзе толкова стабилно поп сцената?

David Guetta: 
Цял живот съм чакал с нетърпение да вида кога електро музиката ще стане толкова разпространена. Това, което ме учудва е - как не се случило по-рано?!. Винаги съм си мислил, че не е честно. Защо не е на нивото на хип-хоп музиката, рок музиката.. или поп музиката?! Е,.. най-накрая се случва…
Аз мисля, че е интересно да проследим вдъхновението и талантите, които се зараждат в Америка и Европа, Хаус и техно музиката са характерни за Щатите, но винаги са били подземно течение. Никога не са били много силни. Тогава дойдоха на мода в Европа. След което аз направих тази спойка между двата континента, смесвайки градската култура с електронния стил и това се хареса на американците…
Сега звездите отвъд океана преоткриха електрото и са невероятни. Те добавят по нещо от себе си и продукта идва обратно към Европа. Така се получава един много креативен кръг.
Фактът, че тези американски звезди развиват електро музиката помага на всички нас, защото се раждат страхотни идеи.

Въпрос:    
Кое е любимото място, на което правиш музика?

David Guetta: 
Ще ме сметнете за луд, но любимото ми място за правене на музика е в самолета. Аз пътувам много и имам всичко, което ми е нужно в лаптопа си. Когато съм самолета нямам телефони, интернет и никой, който да ме тормози. Само там мога истински да бъда концентриран над музиката си.

Въпрос:    
Коя е любимата ти песен? Кое е най-великото парче, което някога е издавано?

David Guetta: 
Много труден въпрос. Не е възможно да ви кажа коя любимата ми песен, защото тя е различна всеки път… Има моменти, в които искаш да слушаш нещо старо -… Някоя песен от 70-те. Друг път искаш да си пуснеш Майкъл Джексън или пък да си пуснеш някой ъндърграунд сет. Почти невъзможно е да ви кажа коя е най-великата песен, която някога е издавана.

Въпрос:    
Къде се виждаш след 5 или 10 години? За какво мечтаеш?

David Guetta: 
Мисля че, след 5 или 10 години ще съм същият, който съм днес, Надявам се, че ще успея да запазя креативността и вдъхновението си. Не искам да променям живота си. Обожавам фактите, че съм ди-джей и продуцент, повече от всичко друго. Надявам се, че няма да ми свърши енергията и желанието за работа. Не планирам да променям нищо по себе си.

Въпрос:    
Би ли дошъл в България? Знаеш ли нещо за нашата страна?

David Guetta: 
Не знам толкова много за България, но чакам покана. Поканете ме и ще дойда да се позабавляваме!

Въпрос:    
Е, кога можем да очакваме нещо ново от теб?

David Guetta: 
Ако трябва да съм честен, след като прекарах две години в студиото си мечтаех за този момент. Новият албум вече е пуснат успешно на пазара. Това хубаво усещане… Не искам да мисля за бъдещето. Искам да се насладя на момента!


Свързани новини

Най-излъчваните песни през 2012г.

01.02.2013

Давид Гета се ожени повторно

31.08.2012

Гета преиздава"Nothing But The Beat"

09.07.2012

David Guetta за първи път у нас

09.05.2012

Давид Гета работи по песен с Ъшър

26.04.2012


flash