Aко искате да изживеете неповторими летни емоции, включете се в играта на Оuzo of Plomari и Радио Fresh!
Отговори на дневния въпрос в нашата Facebook страница и в края на всеки работен ден жребият ще определя не един, а трима печеливши, които ще грабнат уникални продукти за своята ваканция: плажна хавлия или табла за игра. В края на седмицата теглим и голямата награда! Един от всички участвали през целия период ще спечели стилен морски сет: плажен стол + плажна хавлия от Ouzo Plomari!
Ouzo Plomari - прозорец към гръцката тадиция
Селектед Брандс Ко ЕООД е търговско дружество с пряка ангажираност към маркетинга и рекламата на избрани висококачествени алкохолни напитки на българския пазар. Създадено е в началото на 2007 г., като първият продукт от портфолиото на компанията е Оuzo Plomari – силна и наложена марка на гръцкия пазар, която постепенно става №1 узо бранд и в България.
Характерният вкус и особеният аромат на Ouzo Plomari са резултат от уникалната рецепта, наследена от Исидорос Арванитис, която той e запазил в дълбока тайна. Рецептата се дели на две части - за първата и втората дестилация. Всяка част се знае наизуст само от един човек от дестилерията. Единият човек знае плодовете и билките за първата дестилация, а другият - плодовете и билките за втората дестилация.
Уникалната рецепта на Ouzo Plomari е съставена от голямо разнообразие от плодове и билки от остров Лесбос - копър, анасон, канела, индийско орехче и екстракт от мастиха. Има общо над 15 плода и билки от остров Лесбос, сред които господства анасонът, отглеждан в с. Лисвори в нивите, собственост на дестилерията, мястото, на което расте най-добрия анасон в света. Анасонът на Лисвори дължи славата си на отличното си качество и богат аромат. Те са резултат от идеалния микро климат на района и плодородната почва. Съседството на нивите с морския залив на селището Калони осигуряват разхлаждането на полята. Те "се мокрят" от бриза на морската авра, а вулканичната почва, богата на неорганични съставки, осигурява на анасона идеални условия на растеж.
Анасонът е едногодишно тревисто растение, затова всяка година в Лисвори се пази най-доброто семе, което ще се засее следващата година. След като бъде нарязан, анасонът се изсушава на полето и след това се събира, пресява и поставя в специални чували. Те се съхраняват внимателно на място, където температурата и влагата се регулират непрекъснато, 12 месеца в годината, 24 часа в денонощието. Също толкова важна съставка на Ouzo of Plomari е меката, кристална вода от изворите на река Седунта, която придава особен характер на узото, както и уникалната по характеристики сол от известните солници на Калони от о-в Лесбос.
Повече информация можете да видите тук.
Официални правила за участие и срок на промоцията: 07-11.07.2025 г.