Технологии

Учени кръстиха противогъбично вещество на Киану Рийвс

09.02.2023 16:15

Учени от Института "Лайбниц" за изследване на природни продукти и инфекциозна биология са открили ново естествено вещество с мощни антимикробни и противогъбични свойства, съобщава life.dir.bg.   Веществото... прочети още »

Ето как социалните медии изменят мозъците на подрастващите

04.01.2023 17:48

Честата проверка на случващото се в социалните медии е свързана с по-голяма чувствителност към "социални награди", установи проучване на връзката между ранното използване на социални медии от тийнейджъри и... прочети още »

Коледа е златен сезон за киберпрестъпниците - ето как да се предпазим

05.12.2022 14:01

Коледа е специално време за семейството, близките и приятелите. Коледа е специално време и за киберпрестъпниците. Сега те се възползват от дните за лудо пазаруване, за да засилят фишинг атаките, рансъмуера и дори... прочети още »

Над 1 милиард млади хора застрашени от проблеми със слуха заради силна музика

17.11.2022 13:55

Начинът, по който младите хора слушат музика днес, независимо дали вкъщи на слушалки или на фестивал на открито, може потенциално да доведе до широкомащабни проблеми със слуха (включително пълна загуба) по цял... прочети още »

Facebook бъг заля фийдовете ни със смешни мемета

24.08.2022 16:24

Най-голямата социална мрежа Facebook се събуди днес със странен бъг, който изпълни фийдовете на потребителите със смешни публикации от профили на световни знаменитости.   Мрежата беше наводнена с мемета и шегички,... прочети още »

Използвате ли браузъра Chrome? Ето какво трябва да направите незабавно

19.08.2022 16:20

В браузъра Chrome е открита опасна уязвимост, съобщава technews.bg. Вече е достъпен ъпдейт за отстраняване на проблема, а потребителите, които все още не са обновили браузъра си, е препоръчително да го направят... прочети още »

Песен на Джанет Джаксън спира работата на лаптопи

18.08.2022 12:32

История, граничеща с паранормалното, сподели в корпоративния блог служител на Microsoft. Оказва се, че възпроизвеждането на една конкретна песен може да доведе до спиране на работата на лаптоп.   Специалист от... прочети още »

Видеоигра за Васил Левски излезе за Android и PC

28.07.2022 12:54

Българска видеоигра за живота на Васил Левски излeзe по случай 185-тата годишнина от рождението на Апостола. Играта, разработена от програмиста Йордан Гергов, е достъпна безплатно и без реклами за компютри и Android... прочети още »

TikTok срещу YouTube: китайската платформа вече с десетминутни видеоклипове

02.03.2022 14:19

Платформата за кратки видеа TikTok изглежда иска да отнеме част от аудиторията на медийни гиганти като YouTube.    Приложението постепенно въвежда глобална поддръжка за качване на десетминутни видеа, наред с... прочети още »



flash