Търси в сайта...

Ще ни искат по 10 евро на месец за Фейсбук, 13 ако добавим и Инстаграм

Технологичната корпорация Meta, която е собственик на Фейсбук и Инстаграм, проучва възможностите за въвеждане на абонамент за двете социалните мрежи за потребителите си в Европа.
 
Обсъждат се различни абонаментни такси, но за най-реална се приема 10 евро на месец, пише БТА, цитирайки Ройтерс, който се позовава на представител, запознат със ситуацията. 
 
Предвижда се тези, които се абонират, да ползват версии на Фейсбук и Инстаграм без реклами. Предложението е опит на Meta да заобиколи разпоредбите на Европейския съюз, които може да ограничат възможността на компанията да предлага на потребителите си персонализирани реклами без тяхно съгласие. Това би ограничило основния източник на приходи на американската корпорация. 
 
Предлагането на правото на избор на потребителите между безплатна и платена версия на Фейсбук и Инстаграм се очаква да помогне на Meta да се съобрази с разпоредбите на ЕС, без да ограничи рекламния си бизнес.
 
Платеният абонамент за версиите на двете социални мрежи за мобилни устройства би бил още по-скъп (13 евро месечно), тъй като Meta ще включи и комисионите, начислявани от онлайн магазините за приложения на Apple и Google. 

Свързани новини

Алгоритъмът засега се тества ограничено

03.04.2024

Какво се случва с музиката в TikTok?

02.02.2024

Новини от Meta

25.01.2024

Facebook и Instagram стават платени

01.11.2023

Ново във видеоплатформата

20.10.2023


flash