Съществуването на Twitter приключи - заменя я Х

Социалната мрежа Twitter вече е с ново лого. Емблематичната синя птица се превърна на черна буква "Х" на бял фон.

Собственикът на Twitter Илон Мъск публикува на страницата си снимка на централата на компанията с проекция на новото лого.

По-рано Мъск обяви, че домейнът x.com вече автоматично ще пренасочва потребителите към сайта на Twitter. В началото на юни предприемачът разкри плановете си да преименува Twitter на X. Така се стига и до промяната на логото, която очаквано предизвика и шеги, критики и като цяло - смесена реакция в мрежата.

В избора няма особена изненада, защото Мъск говореше още преди да придобие компанията през октомври 2022, че платформата ще бъде "ускорител за създаването на Х, приложението за всичко", по подобие на китайската WeChat, припомня dnevnik.bg. След това "Туитър" стана част от компанията X Corp., част от холдинга X Holdings Corp., а през юли милиардерът обяви, че създава нова компания за изкуствен интелект, наречена xAI.
 
Изпълнителната директорка Линда Якарино даде някои подробности в неделя за това как очаква X да работи, описвайки го като бизнес, задвижван от изкуствен интелект и "фокусиран върху аудио, видео, съобщения, плащания/банкиране".
 
Логото не е единственото нещо, което е сменено - самата мрежа вече се казва X, което доведе до въпроса на собственика как тогава ще се казват постовете в нея, известни досега като туитове и ретуити: "Ще трябва всичко да се преосмисли".

На 27 октомври 2022 г. Мъск сключи сделка за закупуване на Twitter за 44 млрд. долара. Веднага след това той уволни някои членове на ръководния екип на компанията, включително главния изпълнителен директор Параг Агравал и финансовия директор Нед Сегал и започна мащабни промени. 


Свързани новини

Алгоритъмът засега се тества ограничено

03.04.2024

Какво се случва с музиката в TikTok?

02.02.2024

Новини от Meta

25.01.2024

Facebook и Instagram стават платени

01.11.2023

Ново във видеоплатформата

20.10.2023


flash