YouTube промени бутона за нехаресване

От миналата седмица бутонът за нехаресване на видео в платформата YouTube е леко променен.
 
Потребителите ще могат да го използват, но няма да виждат броя на нехаресванията. Той остава видим само за собствениците на видеото.
 
Според YouTube атаките от нехаресване са прекалено често срещани и влияят зле на платформата и създателите на съдържание, особено на малките такива. "По-рано тази година експериментирахме с бутона за нехаресване, за да видим дали промените биха могли да помогнат за по-добрата защита на създателите ни от тормоз и да намалят атаките за нехаресване – в които хората използват бутона, за да увеличат броя на нехаресванията на видеоклипове на определен създател", казват в официалното си изявление YouTube. 
 
Компанията експериментира с новия подход от март месец и според данните им промяната работи. Според тях много хора решават дали ще гледат дадено видео на базата на харесвания и нехаресвания, което би могло да бъде подвеждащо, ако видеото е претърпяло "дислайк атака" без реална причина, а просто за забавление или от злоба. 
 
Все пак YouTube запазват бутона, за да могат създателите да получава и негативната обратна връзка, а и защото той е важна част от алгоритъма на платформата. Ако кажем на алгоритъма, че това видео не ни харесва чрез бутона, има по-малък шанс в бъдеще платформата да ни предлага видеа с подобно съдържание или тематика.
 
От The Verge припомнят, че така YouTube могат да скрият и свой стар срам: YouTube Rewind 2018 – видео, което и до ден днешен държи рекорда за най-много нехаресвания.

Свързани новини

Социалките - добро или зло?

04.01.2023

Как да се пазим от хакери по Коледа

05.12.2022

Не отлагайте!

19.08.2022

Лаптопи капитулират пред Джанет

18.08.2022

Излезе видеоигра за Левски

28.07.2022


flash