Автосалон 2019: За първи път показват оборудване на Пътна полиция

Искате ли да разберете как работи системата за контрол на скоростта и видеозаснемането на проверките на пътя? А как се правят дистанционно справки за контролните точки и електронните фишове или как се мери за наличие на алкохол и наркотични вещества? Може да разберете на Автосалон 2019, където на едно място ще бъдат събрани оборудването и техническите средства, които „Пътна полиция“ ползва при акциите си  и регулярния контрол за безопасност на движението по пътищата.

За първи път те ще бъдат показани и демонстрирани в рамките на Автомобилен салон София 2019, от 12-ти до 20-ти октомври, в Интер Експо Център в София. В зоната „Пътна полиция“ на изложението служители на Главна дирекция „Национална полиция“ и СДВР ще задоволят любопитството на изкушените от техниката и технологиите за контрол. Също така полицаите ще помагат и с друга информация, например какво да направите, ако сте платили глоба, а тя още стои като неплатена в системата на МВР.

Сигурността на пътя е един от основните принципи в работата на всички водещи автомобилни производители. На автосалона ще видим най-модерните технологии и системи за активна и пасивна безопасност, създадени от инженерните им екипи. Автомобилът вече сам следи пътната лента и скоростта, спира при поява на препятствие, анализира трафика и предупреждава за задръствания. Ако доскоро такова оборудване бе въвеждано предимно в товарните превозни средства, днес леките коли все по-уверено завземат територии в областта на автономните и полуавтономни системи за управление и улеснения при шофиране. 

 

 

 
Европейският парламент дори гласува въвеждането на задължителни мерки за предотвратяване на инциденти, като интелигентни устройства за помощ за скоростта, усъвършенствани системи за аварийно спиране, предупреждение за сънливостта и вниманието на водача, блокиращо устройство при употреба на алкохол и др. Очаква се да влязат в сила от май 2022 г. за новите модели и от май 2024 г. за съществуващите модели автомобили.
 
 
Ще видите какви са конструктивните промени в автомобилите и как функционира всяка една от тези технологии, внедрени в моделите, изложени на Автосалона София 2019 и в тест драйв. Целта на ЕК е смъртните случаи и тежките наранявания при пътнотранспортни произшествия по европейските пътища да намалеят наполовина до 2030 г. и да бъдат сведени до минимум до 2050 г. 
 
Международният автомобилен салон София 2019 ще отвори врати от 12-ти до 20-ти октомври в Интер Експо Център в столицата. Най-престижният форум на Балканите се организира от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) и ще се проведе за 24-ти път.
 
11 000 кв.м. изложбени площи, най-новите модели на повече от 36 световни бранда, тест драйв на над 150 автомобила, изложители от всички съпътстващи браншове, множество атракции, забавления, изненади и едни чисто нов автомобил за награда очакват посетителите на изложението тази година. Все още може да си купите билет с отстъпка от мрежата на Eventim. 

Свързани новини

Виж новите Skoda, Toyota и Kia

04.09.2019


flash