Търси в сайта...

Платформата Уча.се е номинирана от МОН за награда на ЮНЕСКО

Българският образователен портал Уча.се е номиниран от Министерството на образованието и науката (МОН) и Националната комисия на ЮНЕСКО в България за Световната награда на ЮНЕСКО на името на крал Хамад Бин Иса Ал-Халифа за ефективно използване на информационните и комуникационни технологии в сферата на образованието. Номинацията е направена след като Министерството е поканено от името на Генералния директор на ЮНЕСКО г-жа Ирина Бокова да предложи проект с доказан позитивен ефект по отношение подобряване на достъпа до качествено образование или на ученето през целия живот.
 
Наградата е учредена през 2005 с цел да отличава иновативните образователни проекти и се финансира от Кралство Бахрейн. Тазгодишното й издание ще отличава организации и отделни лица, които прилагат нови практики в областта на информационните и комуникационни технологии. Кандидатурите ще бъдат оценявани от международно жури, като Генералният директор лично ще излъчи измежду най-добрите кандидатури двама лауреати.
 
Уча.се е българският избор като водещата платформа с над 400 000 регистрирани ползватели и над 25 000 000 изгледани видео урока. Уча.се се утвърди сред учениците като предпочитан метод за подготовка за училище, благодарение на разбираемото и интересно представяне на уроците.
 
Критерии при оценяването на кандидатурите от международното жури ще бъдат: продължителност на проектните дейности (тя трябва да е поне една година, за да има доказани резултати); иновативност и отвореност на съдържанието; наличието на доказателство за устойчивост на номинацията в средносрочен и дългосрочен план; да кандидатстват за първи път за тази награда.
 
"Отиваме на световно! Като малък мечтата ми беше да представям България на световно първенство по футбол. Ето, че пак сме на световно, но по образование! През 2012 се завърнах в България, за да създам силен екип от вече над 80 човека и да развиваме Уча.се. Завърнах се, защото обичам България и искам да подобрявам живота на хората тук около нас. Именно затова, за мен и екипа ми ще е чест да представим България по най-добрия начин. Българите сме способни да правим неща на световно ниво!" – споделя с ентусиазъм основателят на Уча.се Дарин Маджаров.
 
Повече за Уча.се
Уча.се е онлайн платформа с всички видео уроците за училище на разбираем и интересен език. Със своите над 10 000 видео урока и упражнения, сайтът помага на всички ученици от 1-ви до 12-ти клас да повишат успеха си, да се забавляват и да имат повече свободно време. След видео уроците ученикът може да тества наученото с упражнения и ако някъде отговори неточно, Уча.се автоматично предлага точния откъс от урока, за да навакса пропуска.
 
Материалите следват напълно официалната училищна програма на Министерството на образованието и науката и са съобразени с ДОИ (държавните образователни изисквания). До момента уроците са изгледани над 25 500 000 пъти от над 400 000 регистрирани ученици, учители, родители и студенти. Това печели на Уча.се над 20 награди, сред които и за най-добър образователен сайт на България в три поредни години.

Свързани новини

Алгоритъмът засега се тества ограничено

03.04.2024

Какво се случва с музиката в TikTok?

02.02.2024

Новини от Meta

25.01.2024

Facebook и Instagram стават платени

01.11.2023

Ново във видеоплатформата

20.10.2023


flash