Изкуствен интелект програмира по поръчка и по-бързо от човека

Машинна система се научи да пише свои собствени програми, като активно взаимодейства с кодовете на други програми, пише manifesto.bg. Системата носи името DeepCode и е дело на Microsoft и университета Кеймбридж. 
 
Тя позволява на всеки човек да създава свои собствени програми, без дори да знае как да програмира - като просто опише своята идея за програма и системата ще я създаде за него, казва Марк Брокшмидт, един от създателите на DeepCoder от университета Кеймбридж. DeepCoder използва техника, наречена програмен синтез - създава нови програми, компилирайки кодове от съществуващи операционни системи, както често прави и човекът-програмист. 
 
Изкуственият интелект обаче търси по-надълбоко и по-разширено от човека и компилира код по начин, който на програмиста няма да му хрумне. DeepCoder използва машинно обучение при изучаването на бази данни съгласно своето собствено виждане за възможната полза от тях и поради това действа доста по-бързо от своите предшественици - DeepCoder създава работещи програми за част от секундата, докато на старите системи им бяха необходими минути за проби на различни комбинации.
 
В процеса на работа програмата постоянно се усъвършенства и взема решения по-бързо, тъй като запаметява кои кодове й вършат работа и кои – не. Тази технология може да има много и разнообразни приложения, но изследователи се съмняват, че тя ще лиши програмистите от работа. Точно обратното – ще позволи да се елиминират най-монотонните елементи от процеса на програмиране и ще позволи на професионалистите да отделят време и усилия за по-важните задачи.

Свързани новини

WT:Social – социалната мрежа без реклама

19.11.2019

Instagram премахва брояча на лайкове

12.11.2019

6 киберзаплахи, които не забелязваме

08.10.2019

Наближава "Автомобилен салон София 2019"

18.09.2019

Instagram и WhatsApp с нови имена

09.08.2019

Коментари


flash