Търси в сайта...

Приложение позволява да прочетеш “Harry Potter” за един час

Социалните мрежи и блоговете се побъркаха по новото мобилно приложение Spritz, което позволява бързо четене, пише 6nine.net. Хората са свикнали да четат думи подредени в дълги редици, Spritz обаче показва всяка дума по отделна с висока скорост.
 
Самото приложение ви позволява да нагласяте скоростта на показване на думите – от 250 думи/мин. до удивителните 1000 думи/мин. На най-висока скорост можете да прочетете една книга от поредицата “Harry Potter” само за един час.
 
Когато четем обикновено на очите им трябва доста време за да преминат от дума на дума или от ред на ред. Чрез Spritz очите ви не трябва да хабят толкова много време. Дори са извършвани експерименти с най-обикновени хора от улицата. Всички са изненадани, че могат да четат толкова бързо.
 
250 думи в минута
 
 
350 думи в минута
 
 
500 думи в минута
 
 
Според експерти, които са изследвали този метод на чете преди време,  бързото четене е за сметка на разбирането, осмислянето и запомнянето на текста. Понякога е трудно не само самото прочитане, но и разбирането на написаното, защото за целия този процес ние имаме нужда от време, което  приложението не ни дава.
 
Има и много други подобни приложение, но според създателите на Spritz тяхното предимство е в червената буква във всяка дума. Тя служи като показалец чрез , който окото да се фокусира където трябва.

Свързани новини

Алгоритъмът засега се тества ограничено

03.04.2024

Какво се случва с музиката в TikTok?

02.02.2024

Новини от Meta

25.01.2024

Facebook и Instagram стават платени

01.11.2023

Ново във видеоплатформата

20.10.2023


flash