Samsung представи новия смартфон Galaxy S3

Корейският технологичен гигант Samsung показа днес в Лондон новия модел смартфони от серията Galaxy – S3.

Устройството разполага с впечатляващ 4.8-инчов Super AMOLED екран с разделителна способност от 720х1280 пиксела. Камерата на смартфона снима с качество на изображенията 8 мегапиксела и може да заснема 1080p HD видео.

Изчислителната мощ на Galaxy S3 също е сред най-високите за мобилно устройство благодарение на четириядрения 1.4 гигахерцов Exynos 4 Cortex-A9 процесор. Що се отнася до обем на паметта, смартфонът ще се продава в три варианта – 16, 32 и 64-гигабайтов.

Захранването на изумителния хардуер ще се случва с помощта на батерия с капацитет 2100mAh, която е най-голямата за телефон на Samsung до момента.

Galaxy S3 ползва последната версия на операционната система Android Ice Cream Sandwich, като върху нея е разположен обновения интерфейс на Samsung Touch Wiz. Той включва няколко подобрения, които ще бъдат уникални за продуктите на компанията.

Първата екстра се нарича Smart Stay и представлява възможността предната камера да следи кога потребителят гледа към екрана и съответно да изгася екрана в момента, в който вниманието му бъде насочено другаде.

Функцията Direct Call използва едновременно сензора за близост на екрана, жироскопа и акселерометъра на устройството, за да разпознае кога вдигате телефона към ухото си и по този начин автоматично да отговаря на повиквания или да набира номера на избран контакт.

Не на последно място е и интеграцията на дигитален асистент подобен на конкурентния Siri на Apple, който се управлява с глас и може да извършва редица операции като насрочване на срещи, проверка на метеорологичните условия или нагласяне на аларми.

Samsung Galaxy S3 ще дебютира на европейския пазар на 29 май, като устройството ще бъде достъпно както от магазините на мобилните оператори, така и от специализирани Samsung магазини, които компанията ще изгради в големите европейски градове през следващия месец.


Свързани новини

HTC подготвя "убиец" на Galaxy S IV

06.12.2012

Apple иска забрана и за Galaxy S III

04.09.2012

Samsund с рекордни продажби на S III

24.07.2012


flash