Twitter засилват сигурността

 

Twitter възнамеряват да вложат известно количество време и реусрси в името на сигурностт. За да подобрят онлайн безопасността на своите потребители, от компанията обмислят и вече стартираха сериозни преговори за закупуване на нови компании, които да помогнат в начинанието. Тази седмица се осъществи една от покупко-продажбите, съобщава Kaldata.
 
За да засилят сигурността на своя сайт, Twitter подписаха споразумение за придобиването на малка, тепърва стартирала бизнеса си фирма. Става въпрос за Whisper Systems. Тя е основана в Сан Франциско, където и до сега осъществява дейността си. Whisper Systems специализира в разработването на приложения и софтуер, които да са в помощ на притежателите на смартфони. Фирмата се занимава най-вече със създаването на програми за криптиране, което да увеличи онлайн сигурността на аудиторията.
 
Най-популярното приложение от Whisper Systems е RedPhone. То бе специално създадено за Android устройствата и осигурява криптиране на телефонните разговори, резервни копия на SMS съобщенията, както и други предимства за сигурността. RedPhone приложението бе промотирано в началото на тази година и се прие с особен интерес от дисидентите в Египет и арабските страни, където, както помните, размириците достигнаха до състояние на граждански войни в държавите. С помощта на защитния софтуер от Whisper Systems, всички участници от разигралите се революции се чувстваха по-сигурни и комуникираха помежду си без страх от подслушване.
 
Работата на Whisper Systems в микроблогърската мрежа Twitter ще бъде продължение на вече започнатото от малката фирма за криптиране. Екипът й ще обедини своите усилия с тези на инженерите от Twitter, за да предоставят по-осезаема безопасност на потребителите в страницата.
 
Все още липсва информация каква точно сума са заплатили Twitter, за да придобият Whisper Systems. Не е ясно и до кога можем да очакваме финализиране на осъществената сделка за слилване.


flash