Дъската, върху която се спаси Роуз в "Титаник", бе продадена на търг

Дъската, върху която лежи Роуз в "Титаник" след потъването на кораба, бе продадена на търг за 718 750 долара, съобщи life.dir.bg.
 
Тази прословута част предизвиква дискусия вече повече от две десетилетия, като много се чудят дали е била достатъчно голяма, за да побере и нейният любим Джак.
 
 
Организаторите на търга посочиха, че реквизитът е "обект на много дебати от феновете на филма". В епизод на "Ловци на митове" от 2012 г. режисьорът Джеймс Камерън разкри, че получавал десетки имейли на ден, в които Роуз е обвинена за "егоистка", а Джак - за "идиот" заради сцената. Тогава той сложи край на споровете, като заяви, че героят на Леонардо ди Каприо по сценарий е трябвало да умре. "Може би сме се объркали с размера ѝ, но ако беше по-малка, то и Роуз нямаше да оцелее на нея", обясни Камерън.
 
Казусът дори беше подхванат от шегаджии, които направиха възстановка на дъската с истинските ѝ размери и се снимаха на нея, за да докажат многобройните начини, по които е можело двамата да се съберат на нея.
 
 
Според някои теории обаче, не размерът, а товароподемността на дъската е бил в основата на проблема - иначе казано, ако и Джак се беше качил, плоскостта просто е щяла да потъне под комбинираната им тежест, дори ако площта ѝ е позволявала да се поберат на нея.
 
Впрочем реквизитът, който често се бърка с врата, е базиран на цялостно парче отломки, спасено от трагедията през 1912 г., според аукционната къща Heritage Auctions.
 
Иначе сред другите предмети, включени в търга бе камшикът от "Индиана Джоунс и храмът на обречените", който бе продаден за 525 000 долара, костюмът на Спайдърмен, носен от Тоби Магуайър, както и брадвата, използвана от Джак Никълсън в "Сиянието".

Свързани новини

Пет дестинации на 50 км от София

30.05.2024

Family Fantasy Land за Деня на детето

22.05.2024

Радио Fresh! празнува рожден ден

06.05.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024


flash