Търси в сайта...

България става част от европейски проект в подкрепа на младите таланти в музиката

Музикалното предизвикателство "Trace Talent", посветено на градските афро и хип-хоп култури, прекрачва границите на Франция и излиза на европейско ниво! 
 
Проектът стартира в партньорство между Франция, Белгия и България, и ще даде шанс на млади таланти от тези три държави да се обучават професионално в музикалния и концертен бизнес, ръководени от изключително дисциплинарни интернационални екипи! 
 
"Trace Talent" е част от глобален, дългосрочен проект, който се ангажира със структурирането на действия в подкрепа на информацията, обучението и заетостта в музиката, цифровото и аудиовизуалното изкуство, насочени към младите хора. След 4 сезона в Марсилия и Майот, посветени на музикалното творчество, професиите в управлението на музиката и аудиовизуалното изкуство, тази година Trace Talent поставя младите хора в сърцето на концертната индустрия на между Марсилия (Франция), Брюксел (Белгия) и София (България).
 
Отборите ще бъдат настанени и ще се обучават в специално подбрани локации, в трите града през юни 2024 г., където ще развиват своя талант като участват в различни работилници, майсторски класове и споделят опит с водещи експерти, вдъхновяващи личности и професионалисти.
 
Разделени на няколко отбора в различни направления, кандидатите ще представляват всяка една от основните професии в концертната индустрия: (1) Артист / изпълнител (2) Мениджър на турне / Ръководител на турне (3) Технически директор / Мениджър на сцена (4) Сценограф / хореограф на сцена (5) Мениджър комуникации / Маркетинг мениджър (6) Мениджър на съдържание / редакторски мениджър.
 
Техните цели ще бъдат да организират най-добрия концерт за артиста, когото представляват, и да разберат всички аспекти от процеса: артистично развитие, сценично изпълнение, техническо ръководство, административно управление, логистика, маркетингова и комуникационна стратегия.
 
Артистите, които станат част от предизвикателството, ще имат възможността да се представят по време на различни музикални събития, включително и да излязат на сцена на Sofia Live Festival 2024, заедно с утвърдени изпълнители като ATMOSPHERE и DJ Shadow. 
 
Поканата за кандидатстване е отворена на уебсайта tracetalent.fr до 31-ви март 2024.
 
ПОРТФОЛИО С ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА УЧАСТНИЦИТЕ:
● ЧОВЕШКО И КОЛЕКТИВНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ
Създавайте, сътрудничете си и изживейте уникално преживяване: това е същността на Trace Talent!  Екипи от различни националности ще изградят силни връзки, укрепвайки разбирателството и давайки възможност за интернационално сътрудничество.
 
● КУЛТУРНО ОБОГАТЯВАНЕ
Талантите ще се запознаят с различни култури в Марсилия, София и Брюксел, обогатявайки познанията си за творческите индустрии.
 
● СЪЗДАВАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКИ МРЕЖИ:
Уникална платформа за установяване на професионални връзки в европейски мащаб, разширяване на хоризонтите и създаване на бъдещи възможности.
 
● ОБУЧЕНИЕ ОТ ЕКСПЕРТИ:
Известни треньори от различни европейски региони ще представят разнообразни подходи и перспективи: специализирани експерти, които ще дадат старт на кариерата на млади таланти и ще изградят бъдещето на културните и творческите индустрии.
 
Предприемаческото предизвикателство "Trace Talent" акцентира върху творческите индустрии като същевременно създава реални възможности за развитие на млади таланти.
 

Свързани новини

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

По случай Деня на жената

07.03.2024

САЩ изпрати артефакти на Луната

29.02.2024

Христо Стоичков с ново поприще

08.02.2024


flash