Търси в сайта...

Кайли Миноуг, Шаная Туейн и Хелън Мирън вече са кукли Барби

На 9 март ''Барби'' навършва 65 години. Оригиналната ''Барби'' на ''Мател'' с емблематичната си руса коса, черно-бял бански костюм, срамежливо гледаща встрани, е създадена от Рут Хандлър за нейната дъщеря Барбара през 1959 г. Днес обаче има огромно разнообразие на куклата. Успехът на филма пък е неоспорим, а ''Мател'' продължават да осребряват тази популярност. 
 
По случай Деня на жената, 8 март, американският производител на играчки пуска в продажба специална серия, наречена "световни разказвачи на истории". Кайли Миноуг, Шаная Туейн и Хелън Мирън са сред известните дами, които са превърнати в кукли Барби. С тази серия от компанията започват и честванията за своята 65-та годишнина. 
 
 
Производителят на играчки казва, че ''блестящата кариера на Миноуг я е запазила здраво вкоренена в настоящето, като същевременно тя определя голяма част от нашето колективно минало''. От компанията похвалиха Туейн за това, че е един от ''известните пионери, които разбиват бариерите пред жените в кънтри музиката''. Мирън от своя страна е ''една от най-известните и уважавани актриси в света, а заедно с това е защитник на възприемането и празнуването на себеизразяването, стареенето и модата''. Кино звездата, която участва във филма "Барби" като разказвач, казва, че ''това е нещо много специално и нещо, което мога да добавя към списъка с любимите ми постижения – да стана Дама на Британската империя, да имам "Оскар", да имам звезда на Холивудската алея на славата и да имам собствена Барби''.
 
 
Единствената по рода си кукла е моделирана по образа на Мирън от червения килим в Кан миналата година, където тя носеше синя рокля, допълнена със синя коса. Куклата има и свой собствен мини аксесоар "Оскар", като признание за нейната награда на Академията за най-добра актриса през 2007 г. за "The Queen".
 
 
Куклата Кайли Миноуг пресъздава визията на австралийската поп звезда от музикалния видеоклип към нейния мега хит „Padam Padam“, докато Барби-Shania Twain носи тоалета и цилиндъра от нейния видеоклип ''Man I Feel Like A Woman'', а образът е завършен от дългата розова коса от нейното турне ''Queen Of Me''.
 
 
Припомняме, че покрай еуфорията на филма, още в края на миналата година ''Мател'' пуснаха кукла Барби по образ и подобие на певицата Марая Кери.

Свързани новини

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024

САЩ изпрати артефакти на Луната

29.02.2024

Христо Стоичков с ново поприще

08.02.2024


flash