Търси в сайта...

3 причини, които стоят зад всеки успех и провал

Суровите закони на живота са такива, че победата и поражението са резултат от набор от нашите мисли и действия.
 
Какви са причините за всичко, което се случва в живота ни? Понякога всичко е много по-просто, отколкото си мислите и се свежда до 3 основни причини за успех и провал. 
 
1. За всичко случващо се има причинно-следствена връзка
Провалите и пораженията не са случайност. Успехите, победите и постиженията са резултат от предишни активни и правилни действия. Животът е резултат от избор. Бъдещето на човек се определя от това какво мисли и прави днес. Ако човек е мързелив или иска да получи всичко много бързо, обикновено не постига нищо съществено, но ако упорито и последователно преследва целите си, рано или късно ги постига.
 
2. Ограничени убеждения 
Най-честата грешка, която хората правят, е да се задоволят с по-малко, отколкото заслужават. Човек не вярва достатъчно в себе си. Тази ограничена, недостатъчна вяра му пречи да реализира своя потенциал. Той зацикля на едно място или прави необмислени грешки, страхувайки се да предприеме решителни и рисковани действия. В 95% от случаите мечтите са постижими. Съмненията, страховете и липсата на самочувствие пречат за постигане на целите, но те не са истинските трудности. Истинската е страхът, че няма да се получи.
 
3. Съответствие на мисли и реалност 
Външният свят трябва да е в адекватен баланс с вашето вътрешно състояние. Ако човек се смята за умен, весел, уверен и успял, то той ще бъде такъв в реалния свят. Когато човек се смята за неудачник или за посредствен, такъв ще бъде и в действителност. Съответствието на мисли и реалност води до факта, че човек трябва да коригира вътрешната си представа. Хората търсят причините само във външните фактори и проблеми, без да осъзнават, че самите те са виновни. Не искат да се променят, но трябва да проумеят, че именно те са творците на всичко, което се случва в живота им. Начинът, по който човек мисли, определя неговата реалност.

Свързани новини

Барби на 65

10.07.2024

Пет дестинации на 50 км от София

30.05.2024

Family Fantasy Land за Деня на детето

22.05.2024

Радио Fresh! празнува рожден ден

06.05.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024


flash