Търси в сайта...

3 причини, които стоят зад всеки успех и провал

Суровите закони на живота са такива, че победата и поражението са резултат от набор от нашите мисли и действия.
 
Какви са причините за всичко, което се случва в живота ни? Понякога всичко е много по-просто, отколкото си мислите и се свежда до 3 основни причини за успех и провал. 
 
1. За всичко случващо се има причинно-следствена връзка
Провалите и пораженията не са случайност. Успехите, победите и постиженията са резултат от предишни активни и правилни действия. Животът е резултат от избор. Бъдещето на човек се определя от това какво мисли и прави днес. Ако човек е мързелив или иска да получи всичко много бързо, обикновено не постига нищо съществено, но ако упорито и последователно преследва целите си, рано или късно ги постига.
 
2. Ограничени убеждения 
Най-честата грешка, която хората правят, е да се задоволят с по-малко, отколкото заслужават. Човек не вярва достатъчно в себе си. Тази ограничена, недостатъчна вяра му пречи да реализира своя потенциал. Той зацикля на едно място или прави необмислени грешки, страхувайки се да предприеме решителни и рисковани действия. В 95% от случаите мечтите са постижими. Съмненията, страховете и липсата на самочувствие пречат за постигане на целите, но те не са истинските трудности. Истинската е страхът, че няма да се получи.
 
3. Съответствие на мисли и реалност 
Външният свят трябва да е в адекватен баланс с вашето вътрешно състояние. Ако човек се смята за умен, весел, уверен и успял, то той ще бъде такъв в реалния свят. Когато човек се смята за неудачник или за посредствен, такъв ще бъде и в действителност. Съответствието на мисли и реалност води до факта, че човек трябва да коригира вътрешната си представа. Хората търсят причините само във външните фактори и проблеми, без да осъзнават, че самите те са виновни. Не искат да се променят, но трябва да проумеят, че именно те са творците на всичко, което се случва в живота им. Начинът, по който човек мисли, определя неговата реалност.

Свързани новини

Радио Fresh! празнува рожден ден

06.05.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024

По случай Деня на жената

07.03.2024


flash