Почина рекордьор на Гинес - на 31 години си отиде най-старото куче в света

Кучето Боби е родено през 1992 година, което го прави най-старото куче в света и рекордьор на Гинес. Боби доживя до 31 години и 165 дни и почина в дома на своето любящото семейство Коста в португалското село Конкейрос, където е прекарал и целия си живот.
 
 
Смъртта на Боби беше обявена от д-р Карен Бекер, неговият ветеринарен лекар. Тя написа във Facebook: "Снощи това сладко момче спечели крилата си. Въпреки че надживява всяко куче в историята, неговите 11 478 дни на земята никога няма да бъдат достатъчни за онези, които го обичат"
 
За смъртта на Боби беше съобщено и на сайта на Световните рекорди на Гинес. На 2 февруари 2023 г. той беше обявен за най-старото живо куче в света и най-старото куче, живяло някога. 
 
Боби е имал невероятен късмет. Роден е в котило от четири кученца, но тъй като семейството на собственика му Леонел вече притежавало твърде много животни, баща му решил да махнат кученцата. Боби, обаче, случайно се скрил сред купчина дърва и така родителите не го забелязали. Скоро кученцето е открито от Леонел и братята му, а те успели да запазят съществуването му в тайна. Когато родителите им в крайна сметка разбрали за Боби, било твърде късно и така той станал част от семейството. 
 
А ето и рецептата за дълголетие на домашния любимец: според Леонел, спокойната и мирна среда, в която Боби е живял, е допринесла за неговата рекордна възраст. Освен това, никога не е бил вързван, а винаги се е наслаждавал на свободна разходка сред природата около къщата му. И накрая - Боби е ял само и единствено човешка храна.

Свързани новини

Радио Fresh! празнува рожден ден

06.05.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024

По случай Деня на жената

07.03.2024


flash