Потопи се в емоцията на българския спорт на фотоизложба с над 200 снимки

Няма как да не си спомняте тази снимка на състезателката ни по спортна стрелба Антоанета Костадинова от награждаването ѝ със сребро на Олимпийските Игри в Токио през миналата година?
 
Кадърът е на фотографа Любомир Асенов, който успява да улови цялата палитра от чувства, емоции и история на спортиста, а и на събитието. Това е само един от брилянтните кадри, които фотографът и колегите му от LAP.BG ще покажат на  мащабна фотоизложба, която ще бъде открита днес на Моста на влюбените в София. 
 
Сн. Любомир Асенов
 
Единствената спортна фотографска агенция LAP.BG празнува 10 години от създаването си, което е и поводът за експозицията. Най-добрите спортни фотографи у нас ще покажат над 200 кадъра, чрез които хората ще имат възможността да се докоснат отблизо до своите спортни любимци, да усетят емоциите им в някои от най-важните мигове в кариерите им и да вникнат отвъд победите и загубите им.
 
Откриването ще бъде в 19.00 часа на 20 септември, като на събитието ще присъстват част от героите, вдъхновили тези кадри.
 
"На 17 септември 2012 се роди LAP.bg. Събрах няколко човека на една тераса в София и им споделих мечтата си. Всички бяхме наясно, че ще падне бачкане и така стана. Повечето от тях, още са плътно до мен… за което благодаря", споделя основателят на агенцията Любомир Асенов.
 
 
"Бяхме къде ли не. Възхищавахме се на велики мигове и спортисти. Видяхме сълзи от радост, щастие и разочарование. Довериха ни се огромни организации, световни компании, частни структури, медии и професионални спортисти. Станахме основен поток за спортна фотография към медиите в България", казва още той. 
 
За първите си десет години в агенцията фотографите ѝ са отразили над 12 000 събития, включително олимпийски игри и много важни състезания и мачове по футбол, волейбол, художествена гимнастика, бокс, тенис, Формула 1 и др. 

Свързани новини



flash