В новия епизод на "Елена Розберг представя: личности и страсти" - Темз Арабаджиева и Антон Биров

Ето какво разказа в аванс Елена за новия епизод на подкаста: 
 
Ако се доверя на Хайнрих Ман, че къща без книги е като стая без прозорци, то вероятно Темз и Антон - водещите на подкаста "Първа страница", живеят в стъклена къща. Тяхната страст са книгите.
 
В студиото на Radiocast, в навечерието на празничния за духа 24-ти май, ни увлече разгорещен разговор за литература, филми и сериали, комикси, музика. Темз, която се занимава професионално с книги, като маркетинг и PR директор на едно от най-успешните български издателства, споделя, че за нея всеки ден е празник, тъй като се занимава професионално с хобито си. За любимия ѝ Антон - журналист, редактор и продуцент, всеки ден, в който намираш време за книги, е празничен.
 
 
"Книгите и думите са голяма отговорност. Искрено вярвам, че думите, които използваме, оформят самите нас като личности", казва Темз.
 
На моите гости зададох въпроси, които лично ме вълнуват: Може ли книгата да раздели хората? Как разсъждават по темата за кича в литературата? Има ли мода в съвременното книгоиздаването? Как се отнасят към пиратството в сферата на изкуството?
 
"Живеем в ерата на мненията. Възможността всеки да може да си казва мнението онлайн води до криза на експертността", отбелязва Антон.
 
 
И понеже това е разговор за страстите на моите гости, той събра от сериозните теми за морала и естетиката до вегански кулинарни изповеди, като десерт на този епизод.
 
За да подразня още повече любопитството ви, ще спомена и няколко заглавия, които изпъкнаха в подкаста - скандалната еротична книга "11 хиляди камшика" на Гийом Аполинер, "Breaking Bad", "Twin Peaks", "Tokyo Vice", Eskimo Callboy.

Свързани новини

Димитър Маринов в Radiocast

29.03.2024

Инфлуенсърката в Radiocast

22.03.2024

Емил Конрад в Radiocast

12.03.2024

Боро Първи гостува в Radiocast

01.03.2024

"Операция Кино" гостува в Radiocast

23.02.2024


flash