"Zoom IN" с Криси Цветкова: Секс, политика и рокендрол с фотографа Веселин Боришев

Веселин Боришев е дългогодишен фоторепортер, който стана популярен с фотожурналистическия си проект "О, спомняте ли си госпожо".
 
Всичко тръгва от Фейсбук страница, която бързо събира хиляди последователи и така се превърща в албум, събиращ кадри от най-емблематичните събития, с които трябва да запомним времето, в което живеем. Първото издание от 2020-та година съдържа култови фотографии от началото на века. 
 
 
Второто издание от 2021-ва е под надслов "Годината на идиота". Защо е така, можем лесно да се досетим – от избори на избори, протести и блокади по времето на пандемия и масов отказ от ваксинация срещу Ковид-19. Веско и колегата му журналист Емил Тонев, който е автор на текстовата част, вече събират материала за изданието на 2022-ра, която по всяка вероятност ще бъде кръстена "Годината на лудия".
 
Боришев е фоторепортер, а прозвището си бунтар спечели и покрай ареста му на протест срещу главния прокурор Иван Гешев. С подкрепата на известен адвокат, Боришев успя да осъди СДВР за нерегламентираното му задържане. С цигара и питие в ръка, и фотоапарат през рамо, но винаги готов за снимка, Боришев не спира с творческите си идеи за материализирането на фотографията на хартия. 
 
 
Извън фотожурналистиката, оказва се, че най-личният архив на Веско е много богат и готов да види бял свят. Проектът, посветен на еротичната фотография е замислен, но чака своя миг. Става въпрос за реални интимни преживявания, които Боришев документира от първо лице, но за разлика от политиците, обектите на документалните кадри са красиви жени, показани по един концептуален начин.

Свързани новини

Изабел Овчарова в Radiocast

01.07.2022

Васил Първановски в Radiocast

30.06.2022

Детство мое в Radiocast

29.06.2022

Zoom In с журналиста Еди Папазян

27.06.2022

Елена Розберг представя: Георги Любенов

22.06.2022


flash