Как да влезем във форма след празниците

Ако сте прекалили с храната по празниците, вероятно мислите за крайни мерки, чрез който да се справите с натрупаните килограми. Това обаче е най-неправилното решение. Подобни мерки водят до бързи, но нетрайни резултати, пише manager.bg. Ето няколко здравословни съвета, как да се върнем към нормалния ритъм на живот и доброто физическо състояние.
 
Започнете да се хранините по график
Всеки ден закусвайте. Важно е да започнете деня си със здравословно хранене и след това да хапвате по малко през 3-5 часа. Така ще засилите метаболизма, ще регулирате нивата на кръвната захар и инсулина и ще се преборите с апетита. Твърде рядкото хранене принуждава тялото ви да премине в консервационен режим и да изгаря по-малко калории, което означава, че има по-голяма вероятност да натрупате телесни мазнини.
 
Приемайте повече вода
Водата спомага за оптималната работа на метаболизма ви и ограничава апетита. Освен това ви кара да се чувствате и по-бодри. Консумирането на повече вода промива излишния натрий, обновява клетките и прави кожата ви сияйна. Поставете си за цел да изпивате между 2 и 2,5 литра на ден (около 8 до 10 чаши вода).
 
По-малко въглехидрати
Не ограничавайте въхлехидратите, а просто ги намалете. През деня хапвайте зеленчуци, пълнозърнести храни и парченце черен шоколад.

Свързани новини

Опасност не за подценяване!

17.11.2022

Как да се преборим с есенната депресия

14.11.2022

Как да избегнем топлинен и слънчев удар

25.07.2022

18 трика срещу пролетната умора

11.05.2022

10 начина да се преборим със стреса

24.02.2022


flash