Търси в сайта...

Български филмов композитор създава "Войната на инструментите"

Да правиш филмова музика, музика за видео игри и гейминг предизвикателства… Да играеш с нотите и да диктуваш настроението, като дори вкарваш инструментите във война… Това го може само Александър Костов!

32 годишният Александър е един от малкото българи,участвали в записите към музиката на световни хитовекато: сериала „Короната“ ( The Crown), филмът с  Бен Алдридж  „Да пееш в Париж“ ( Paris song), култовите видео игри "Total War Three Kingdoms”или “Assassin's Creed Odyssey” и още много други. Като част от екипа на семплинг компанията Strezov Sampling, Алекс участва в създаването на продукти използвани от филмови композитори по цял свят и този поглед към международните тенденции му помага да развие своя собствена идея. 

Проектът „Войната на инструментите“  е уникална интернет платформа, която представя една песен записана в три коренно различни стилово и ансамблово варианта, но звучащи в абсолютен синхрон. Програмата позволява да се добавят и изключват инструменти, да се миксират трите записа, така че да се  експериментира с музиката и да се получи различен аранжимент. „Идеята всъщност възникна от битките на героите във видео игрите- споделя Александър Костов- помислих си какво би било ако вместо персонажи, инструментите да влязат във война. И тъй като досега бях правил различни аранжименти на една и съща мелодия, реших да отида до абсолютната крайност, в която не се повтаря един и същи инструмент в различните версии“.

Стартовата, авторска песен от проекта е със заглавие „It`s My Time To Bе Alive“.  Записана е със симфоничен оркестър, във фънк-рок варианти в електро-денс вариант. Дванадесет бутона добавят или премахват гласовете на трима вокалисти и специфичните за всеки от стил музика инструменти. „It`s My Time To Bе Alive“ може да бъде слушана както в опцията само с вокал или инструмент, така и с включени всички възможни варианти. Една година отнема на Александър да изгради платформата събере екипа и реализира проекта, в който се включват:  Sofia Session Orchestra, басистът Тони Пиперов от Full Circle, невероятният Джейми Рашед, който сега обира симпатиите в „Гласът на България“,  мега талантливите Дани Димитров и Ева-Мария от Deep Zone Project и още много други музиканти, които може да видите и призовете за нестандартна битка във:

„ВОЙНАТА НА ИНСТРУМЕНТИТЕ“

WAR OF THE INSTRUMENTS

 

 

Повече за Александър Костов

Александър Костов е роден в Пловдив. Кариерата му на композитор започва още когато е на 17 г5одини. Завършва Академията за музикално,танцово и изобразително изкуство в гр. Пловдив със специалност Композиция, в класа на проф. Димитър Тъпков и проф. Велислав Заимов.Днес той работи в свое звукозаписно студио в София, част е от екипа на семплинг компанията Strezov Sampling и на компанията Four For Music Ltd.

Сред заглавията, за коитое композирал музика, са филмите „Писма от Антарктида“, „Белези“, „Корпус за бързо реагиране“, „Кайн“ /който печели награда за най-добра филмова музика през 2014 година на международния студентски филмов фестивал "Нова вълна"/, „SMART Коледа, „Блян за щастие“, „Падаща Звезда“, много реклами и игрите Don Zombie, Project Frox: 12 stages of suffering, Хановете, Timber Slash, Pop'em All, Zone of risk.


Свързани новини

Барби на 65

10.07.2024

Пет дестинации на 50 км от София

30.05.2024

Family Fantasy Land за Деня на детето

22.05.2024

Радио Fresh! празнува рожден ден

06.05.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024


flash