Български филмов композитор създава "Войната на инструментите"

Да правиш филмова музика, музика за видео игри и гейминг предизвикателства… Да играеш с нотите и да диктуваш настроението, като дори вкарваш инструментите във война… Това го може само Александър Костов!

32 годишният Александър е един от малкото българи,участвали в записите към музиката на световни хитовекато: сериала „Короната“ ( The Crown), филмът с  Бен Алдридж  „Да пееш в Париж“ ( Paris song), култовите видео игри "Total War Three Kingdoms”или “Assassin's Creed Odyssey” и още много други. Като част от екипа на семплинг компанията Strezov Sampling, Алекс участва в създаването на продукти използвани от филмови композитори по цял свят и този поглед към международните тенденции му помага да развие своя собствена идея. 

Проектът „Войната на инструментите“  е уникална интернет платформа, която представя една песен записана в три коренно различни стилово и ансамблово варианта, но звучащи в абсолютен синхрон. Програмата позволява да се добавят и изключват инструменти, да се миксират трите записа, така че да се  експериментира с музиката и да се получи различен аранжимент. „Идеята всъщност възникна от битките на героите във видео игрите- споделя Александър Костов- помислих си какво би било ако вместо персонажи, инструментите да влязат във война. И тъй като досега бях правил различни аранжименти на една и съща мелодия, реших да отида до абсолютната крайност, в която не се повтаря един и същи инструмент в различните версии“.

Стартовата, авторска песен от проекта е със заглавие „It`s My Time To Bе Alive“.  Записана е със симфоничен оркестър, във фънк-рок варианти в електро-денс вариант. Дванадесет бутона добавят или премахват гласовете на трима вокалисти и специфичните за всеки от стил музика инструменти. „It`s My Time To Bе Alive“ може да бъде слушана както в опцията само с вокал или инструмент, така и с включени всички възможни варианти. Една година отнема на Александър да изгради платформата събере екипа и реализира проекта, в който се включват:  Sofia Session Orchestra, басистът Тони Пиперов от Full Circle, невероятният Джейми Рашед, който сега обира симпатиите в „Гласът на България“,  мега талантливите Дани Димитров и Ева-Мария от Deep Zone Project и още много други музиканти, които може да видите и призовете за нестандартна битка във:

„ВОЙНАТА НА ИНСТРУМЕНТИТЕ“

WAR OF THE INSTRUMENTS

 

 

Повече за Александър Костов

Александър Костов е роден в Пловдив. Кариерата му на композитор започва още когато е на 17 г5одини. Завършва Академията за музикално,танцово и изобразително изкуство в гр. Пловдив със специалност Композиция, в класа на проф. Димитър Тъпков и проф. Велислав Заимов.Днес той работи в свое звукозаписно студио в София, част е от екипа на семплинг компанията Strezov Sampling и на компанията Four For Music Ltd.

Сред заглавията, за коитое композирал музика, са филмите „Писма от Антарктида“, „Белези“, „Корпус за бързо реагиране“, „Кайн“ /който печели награда за най-добра филмова музика през 2014 година на международния студентски филмов фестивал "Нова вълна"/, „SMART Коледа, „Блян за щастие“, „Падаща Звезда“, много реклами и игрите Don Zombie, Project Frox: 12 stages of suffering, Хановете, Timber Slash, Pop'em All, Zone of risk.


Свързани новини

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024

По случай Деня на жената

07.03.2024

САЩ изпрати артефакти на Луната

29.02.2024


flash