Търси в сайта...

Топ 10 на най-лошите подаръци за св. Валентин... и 10 добри идеи

14 февруари е празник на романтичната любов. Но нека си признаем - тези дни се е превърнал много повече в тест за това колко пари сме готови да изхарчим, за да накараме половинката да се усети "специлно". И, какато се оказва, някои жестове просто не вършат работа.

Британският сайт Metro е събрал Топ 10 на най-лошите възможни идеи за подаръци за св. Валентин, според анкета, в която са участвали 1000 жени. Не всички са приложими за България (по нашите бензиностанции няма цветя), но е добре да се имат предвид.

1. Цветя, купени от бензиностанцията
2. Евтина, безвкусна бижутерия
3. Голяма плюшена играчка
4. Изгодни CD компилации
5. Неудачно подбрано бельо
6. Евтин парфюм
7. Ваучер за вечеря в евтина кръчма
8. DVD с любимите му екшъни
9. Билети за футболен мач на любимия му отбор
10. Шоколад

Добре, от Metro са разнищили какво НЕ, остава въпросът какво ДА подарим, ако не искаме да се наложи да караме на хляб и маргарин следващия месец, но и не искаме да разочароваме половинката като скучни, стиснати и безидейни (най-лошата комбинация). След светкавичен брейнсторминг в екипа, ето каквo приложимо за нашите ширини измислихме:

1.  Ако имате талант, сте най-лесни - стих, песен, картина, ръчно изработено нещо (нещо подходящо, не фасонка за лампата в коридора!), любовна серенада от караокето в любимия ви бар - всичко това няма да ви струва и лев, но неминуемо ще впечатли приятелката ви, особено ако е по-романтична. Тук важен детайл е да сте повече или по-малко признат/реализиран талант, все пак. Не е нужно да сте световно известен, но ако пеете само под душа, пишете само от онези дъъълги стихове с по една дума на ред без рима (това последно проработи за Гео Милев, дръзваш ли да опиташ и ти), а рисуването ви навежда на мисълта, че се родеете с Пикасо, но само вие виждате този факт в положителна светлина - ориентирайте се към нещо друго.

2. Момичетата обичат да ги изненадват с нещо нестандартно - не чак такова, че да я уплаши до смърт и да избяга от вас за 3 наносекунди, а просто нещо, което не е част от деня й. Заведете я на урок по езда, подарете й ваучер за бънджи-скокове или пък й купете един-два часа урок по пиано. Ако се разтърсите, ще намерите съвсем прилични оферти.

3. Надали има жена, която да не обича спа процедурите. Покрай празника всички спа-центрове пускат промоции, които излизат съвсем изгодно, а ако решите да похарчиш малко повече (и да отхвърлите дивашките предразсъдъци), като вземете нещо за двама ви - примерно съвместен масаж, ще се изненадате от цялостния положителен ефект.

4. Пътуване - да, знаем. Пътуванията са всичко, но не и евтини. И все пак, ако приятелката ви е от по-щурите момичета, които обичат да обикалят по цели дни нови местенца и не придирят много за 5 звезден хотел, можете да намерите разкошни оферти за билети от лоу-кост авиокомпаниите, както и добри цени от малките семейни хотелчета. С малко повече ровене отрано и дебнене можете да си осигурите чудесно преживяване за малко пари. При това положение ви уверяваме, че тя няма да се разсърди, ако на Датата й връчите само разпечатаната поръчка, а пътуването е за месец по-късно (защото само за тогава е имало по-евтини билети, но това можете да го спестите). 

5. Дори подаръкът да е обикновен, можете да го поднесете необикновено - примерно да я поканите на разходка в парка и докато минавате под някое дърво, небрежно да протегнете ръка и да "наберете" от него желаната вещ. Тук, разбира се, се иска участието на доверени приятели, както и надзор от тяхна страна, за да не ги види някой и да си "набере" вашия подарък за себе си, но схващате идеята като цяло.

6. Предложение за брак - не, не е толкова лудо, колкото си мислите. Първо, ако така и така сте се решили, това е чудесен начин да излезете супер-роматичен с подбора на повода, винаги да помните годишнината ви, да купувате един подарък, вместо два и също така - в радостта си тя дори да не забележи, че все още не сте купили пръстена. Точката обаче е само за сериозни - това не ви е начин да отбиете номера и после да кажете "аз май размислих". А, и пръстенът ще трябва да се появи по някое време.

7. Ако имате приятели с къща на живописно местенце - подари на двама ви уикенд там. Програмата си я съставяте сами и няма да ви се бъркаме, но един съвет: сами сте и имате всичкото време на света - постарайте се така, че тя да забрави, че няма друг подарък, ако схващате накъде бием.

8. Съвсем лоу кост решение е вечеря, приготвена лично от вас. Особено ако изобщо не ви е присъщо, имате гаранция, че ще я впечатли. Е, подберете блюдата - двойка кебапчета и гарнитура лютеница с лук всеки може да направи, но вижте т. 7 в горната анти-класация. Ако не сте гурме-корифей, повикайте по-сведущи приятел(к)и да помогнат (но гледайте да си тръгнат преди тя да дойде, особено ако сред помагачите е и мама. И най-вече, ако помощникът е само тя).

9. Направете си временни татуировки - еднакви, ако успеете да се споразумеете за дизайна. Не е скъпо, не е завинаги, отличен начин е да се видите с татуировка, ако сте се колебали дали ще ви стои добре, а пък дава усещане за нещо интимно и специално, което сте направили заедно.

10. Ако си падате по този тип изненади, купете два билета за културно събитие, на каквото не сте били никога - от изложба на японска калиграфия, до опера. Има риск, защото може и да не ви хареса, но пък тези неща рядко са прекалено скъпи, особено ако сте от хората, които ще се посмеят (а не нацупят), ако се окаже, че изобщо не ви е харесало.


Свързани новини

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024

По случай Деня на жената

07.03.2024

САЩ изпрати артефакти на Луната

29.02.2024


flash