Състезание "Байк и рън за Чепън" - Адреналин с кауза

На 17 октомври най-после ще се състои 9-тото поредно състезание по планинско бягане и колоездене "Байк и рън за Чепън" - едно от най-дългогодишните като история и от по-големите като мащаб, а и едно от най-обичаните от бегачите и колоездачите. 
 
Заради епидемиологичната обстановка събитието бе отложено от април за октомври. През това време регистрирани за надпреварата има вече около 600 човека, които се включват и с кауза - част от състезателната такса ще бъде дарена за възстановяване инфраструктурата на Драгоманското блато.
 
Вече 9 години "Байк и рън за Чепън" събира стотици любители на екстремните преживявания, активния начин на живот и красивата българска природа, а между тях са както самите участници в състезанието, така и дошлите да ги подкрепят близки и приятели. За тях притегателна сила има и богатото биоразнообразие на региона, като Чепън планина предлага невероятна панорама към Сърбия от най-високата си точка връх Петровски кръст, а в една кратка разходка из мостчетата на Драгоманското блато могат да бъдат видени редки видове птици, завръщащи се от своето зимно убежище в южни земи.
 
По традиция, паралелно със състезанието за възрастни, най-малките също ще могат да премерят силите си в детско велосъстезание на площада пред Община Драгоман с много забава и супер награди за деца.
 
Една от най-отличителните и запомнящи се характеристики на "Байк и рън за Чепън" е, че всяка година цял вагон на БДЖ превозва напълно безплатно мераклиите да се състезават край Драгоман от Централна гара София до крайграничния град, като ги оставя на мястото на събитието точно навреме, броени минути преди да започне програмата на самото състезание.

Свързани новини

Изберете подарък според зодията

27.10.2020

Ето как ще познаете успешните двойки

26.10.2020

От какво се страхува всяка зодия

19.10.2020

Съществуват 5 стадия на любовта

09.10.2020

"Най-скъпата галерия в света" идва у нас

07.10.2020

Коментари


flash