Как реагират зодиите, хванати под карантина

Тъкмо когато зодиите се бяха събрали да вдигнат голям купон, обявяват национална карантина и всяко излизане е свързанo с огромни глоби.  
 
РИБИ: (изтичва до кухнята и вижда няколко каси шампанско и вино, и водка, и уиски...): Влетява в стаята с останалите и ухилено крещи : Хора, ще се справим, дръжте се, нямаме повод за паника!
 
ОВЕН: Забелязах една червена боксова круша в спалнята. Отивам да поблъскам и никой да не ме закача, да не го отнесе. 
 
ТЕЛЕЦ: Нали щяхме да сядаме на масата, какво сега, една карантина няма да застане между мен и масата. Плюс това, добрата храна вдига имунитета. Баба ми е го е казвала. Дебелото портмоне също е мощен имуномодулатор.
 
БЛИЗНАЦИ: А така! Сега как ще си заредя батерията за телефона и таблета? Това е направо злокобно, да остана затворен без интернет. Пази, Боже! (кръсти се) 
 
РАК: Добре, че си нося винаги термометър в чантата. Сега се наредете един след друг, на разстояние от поне метър и половина, да ви прегледам. А, и подай ми това тесте салфетки, ще пиша рецепти.
 
ЛЪВ: Абе, стига глупости! Интернет, бла-бла, термометър, рецепти... Вижте какво слънце е навън, а балконът е голям. Аз веднага се спретвам по бански и с коктейл отивам да се попека на слънце. (Излиза на балкона по бански, накичен с хавайски гердан и се провиква) О, здравейте! Тази маска с муцунка на тигър откъде я купихте? Дали я има в интернет?
 
ДЕВА: (седи в най-отдалечения ъгъл и с кърпичка, напоена със спирт, почиства голям флакон с дезинфектант) Сега всичко се усложни неимоверно. Как да разделя на 12 този дезинфектант? Трябват ми 12 еднакви шишенца и аптекарска везна. Плюс това си нося паста за зъби и душ гел в травъл опаковка и не знам докога ще изкарам. О, не... показват статистика по новините. Къде ми е тефтера с диаграмите? Оф, кое по-напред, всичко на мен чака... КАКТО ВИНАГИ!
 
ВЕЗНИ: (влиза с перде в ръка, което е откачила от спалнята) Този десен харесва ли ви, сега ще го нарежа и ще ушия маски. Ще ги направя с плисета и вътре джобче за марля. Или не... Ще ги направя с ръб по средата, за да е удобно за дълги носове... ИЛИ НЕ - ще ги направя с формата на сърце - ау колко сладко ще стане! ... (колебливо) Или не?
 
СКОРПИОН: (пушейки цигара със съмнително съдържание, започва зловещо да се смее) Ааа аз казвах ли ви? АДЪТ се отвори, хорааа... Всичко ще се срине. И икономиката, и бизнесът, и вярата в хората. Вече сме в долната земя, където командват Илюминатите... Добре, че бях подготвен и нищо лошо не може да ме изненада! Свалете си розовите очила и си обуйте черните гащи, че ще имаме време да се поопознаем по-интимно...
 
КОЗИРОГ: (ходи из стаята в кръг и си мърмори нещо под носа) Да, хм... това е гениална тема за дисертация. Хората в изолация. Поведенчески модели. Стратегии и похвати. Глад и игра на тронове. Егоизъм и братство. Любовта като стратегия и модел за победа. Ще наблюдавам ден и нощ тези малки марионетки на съдбата. И какво, като са се струпали всички планети в Козирог - това няма да ме спре.
 
СТРЕЛЕЦ: Ма вижте колко интересно е всичко в исторически план. Такива световни трагедии се случват на определена цикличност. Толкова години линията на събитията беше почти водоравна в световен мащаб. Трябваше да го очакваме. Разминахме се с края на света през 2012 и сега 2020 ни поднесе това. Всемирното страдание може дори да тушира различията между религиите... Четох скоро една много интересна книга по темата. Никой ли не иска да поспорим по въпроса? Едно словесно сборичкване ще ми дойде освежаващо.
 
ВОДОЛЕЙ: (току що е получил известие на телефона си, че злокобният Сатурн е напуснал знака на строгия и наказващ ни Козирог и е влязъл в знака  Водолей. Ритуално вади флашка от задния джоб на скъсаните си дънки и отива до уредбата. Пуска "Водолей" от мюзикъла "КОСА" и започва да пее с цяло гърло):
When the moon is in the seventh house
And Jupiter aligns with Mars
Then peace will guide the planets
And love will steer the stars
This is the dawning of the age
Of a Aquarius, the age of Aquarius
Aquarius, Aquarius!
 
Останалите се присламчват и започват да пеят заедно. Лъвът по бански също се присъединява. Овенът оставя бокса и започва да танцува и пее със страст. Рибата с чаша в ръка грациозно се поклаща в ритъма на музиката. Девата слага ръкавици и се хваща на импровизираното хоро в стил Бродуей.

Свързани новини

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024

По случай Деня на жената

07.03.2024

САЩ изпрати артефакти на Луната

29.02.2024


flash