Ето как да видите света на живо, без да напускате дома си!

Самолетните компании по света преустановиха полетите си. Страните затвориха границите си, а властите на повечето от тях заставят гражданите да си стоят по домовете. Новият коронавирус ограничи придвижването по всеки един възможен начин. Нашето въображение обаче все още е живо. Представяме ви 10 начина да видите света през чудото на уеб камерите, подбрани от obekti.bg.
 
Слонове в Южна Африка
Тази камера на живо е от парка "Тембе", близо до границата между Южна Африка и Мозамбик. През повечето време ще може да видите поне един слон, който спокойно пие вода или се освежава. Понякога ще мернете и леопарди, лъвове, носорози и други животни, които искат да утолят жаждата си.
 
 
Таймс Скуеър, Ню Йорк
Едно от най-шумните и динамични на света днес е зловещо тихо.
 
 
Лапландия
Това спокойно може да спечели награда за най-отдалечено предаване на живо въобще – 360-градусовите кадри са от северна Финландия – над Полярния кръг.
 
 
Плаж в Тайланд
Ако искате нещо отпускащо, това е камерата за вас. Очаквайте впечатляващи залези всеки ден.
 
 
Северното сияние
Всяка вечер Polar Bears International и Explore.org насочват камерата си към небето и предават на живо. Имайте предвид, че часовата разлика е 7 часа назад. Т.е. ако у нас е 10 сутринта, то в Манитоба е 3 през нощта.
 
 
Венеция
Един от най-красивите и най-посещавани градове в света буквално е затворен. Както може и сами да видите от това предаване на живо, павираните улички са тихи, а каналите – спокойни. Толкова спокойни, че водата в тях е по-чиста от всякога.
 
 
Горили в Африка
Този видео стрийм работи ден и нощ и показва живота на горилите в резерват в Конго.
 
 
Токио
И Токио, подобно на Ню Йорк, е зловещо тих, но не и напълно обезлюден. Все пак тук и там се виждат хора, тръгнали по различни задачи, но спазващи препоръчителната дистанция от около 2 метра.
 
 
Из Норвегия на влак
За разлика от всички останали предложения в този списък, това технически не е предаване на живо, а поредица от предварително записани клипове. Това обаче не ги прави по-малко интересни за гледане.
 
 
Космосът
Това е може би най-впечатляващото предаване на живо - директно от борда на Международната космическа станция, която пътува над главите ни със скорост 27 300 км/ч.
 

Свързани новини

Как да се преборим с есенната депресия

24.09.2020

Поезията на Гергана Николаева в книга

23.09.2020

Каква зодия сте според маите

01.09.2020

Личностов тест: Изберете дърво

24.08.2020

Спечели страхотни награди с Fresh лято!

17.08.2020

Коментари


flash