5 неща, които не ви трябват вкъщи

Всеки иска светъл, просторен и подреден дом. Често обаче дори и малките пространства са достатъчно уютни и свежи, ако се отървете от ненужните вещи, които поради една или друга причина намират място в гардероба, пише profit.bg. Не отлагайте, пролетното почистване е чудесен повод да се отървете от тях, затова започнете с тези пет неща: 
 
1. Дрехите, които вече не ви стават 
В най-пълна сила това важи за гардероба на жените, но има и много суетни мъже, които често обновяват гардероба си, но не се отказват от старите, отдавна забравени панталони и ризи. Отделете половин час да прегледате дрехите и изхвърлете всичко, което вече не ви става, смятате за демоде или не сте обличали в последните две години. 
 
2. Предмети, които не харесвате, дори да са подарък 
Безсмислено е да държите вкъщи сувенири и предмети, които не харесвате, не помните кога, от кого и по какъв повод са ви били подарени. Просто намерете начин се разделите с тях. 
 
3. Стари списания, брошури и календари 
Във всеки дом има солидно количество хартиени материали, които отдавна са изгубили своята актуалност, но все още намират място в интериора. Често дори ви пречат да намерите нещо важно, което търсите. Събират достатъчно количество прах и пречат на поддържането на добра хигиена у дома. 
 
4. Предмети, от които имате повече от един брой 
Не, разбира се, че нямаме предвид обувките или дамските чанти. Често обаче се случва да получите като подарък аксесоар за дома или друга вещ, каквато вече имате и не ви е нужна. Подарете я на някого, който се нуждае от нея. 
 
5. Счупени предмети, чиито ремонт е твърде скъп 
Независимо дали става въпрос за техника, обувки, дрехи, огледало, закачалка или каквото и да е друго, безсмислено е да го пазите, ако поправката му ще ви излезе по-скъпо, отколкото да си купите ново.

Свързани новини

Тест: Какъв цвят е името ви?

22.05.2020

Коя работа е най-подходяща за вас

19.05.2020

Най-дразнещите черти на отделните зодии

18.05.2020

Кои са силните черти на характера ви?

15.05.2020

Установете какъв е характерът ви

13.05.2020

Коментари


flash