6 любопитни факта за мързела

Петък е и мислим за всичко друго, но не и за работа. Ето защо profit.bg са подбрали няколко факта за мързела, които да са в хармония с настроението днес.
 
В миналото мързелът е смятан за смъртен грях. Дори в Библията има текстове, посветени на него, като например: "Гладът на мързеливеца ще го убие, защото ръцете му отказват да работят”. 
 
Мъжете и жените мързелуват по различен начин. Смята се, че силният пол е по-често и по-дълбоко засегнат от мързела и по-трудно излиза от това състояние. 
 
Древните гърци са смятали мързела за сериозен порок. По-късно през вековете да мързелуват е считано за привилегия на богатите. 
 
Професионалният мързел е състояние, при което човек не върши работата си, но е активен в свободното си време. Работодателите са съветвани да излекуват този мързел с няколко дни отпуск, смяна на работната обстановка или повишаване на мотивацията. Ако това не помогне, уволнението със сигурност ще излекува мързела.
 
Храната също може да предизвика мързел. Когато хапваме храни с висок гликемичен индекс, ние се чувстваме сънливи и отпуснати. 
 
Ако сте по-мързеливи от обикновено, това може да означава, че тялото ви се бори да се освободи от токсините. Това може да доведе до апатия и летаргия.

Свързани новини

Изберете подарък според зодията

27.10.2020

Ето как ще познаете успешните двойки

26.10.2020

От какво се страхува всяка зодия

19.10.2020

Съществуват 5 стадия на любовта

09.10.2020

"Най-скъпата галерия в света" идва у нас

07.10.2020

Коментари


flash